Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» - Καταγγελία για κατάχρηση της πλατείας από τον ΟΠΑΠ

H Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», καταγγέλλει κατάχρηση και εκμετάλλευση της πλατείας Εξαρχείων από τον ΟΠΑΠ

Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» - Καταγγελία για κατάχρηση της πλατείας από τον ΟΠΑΠ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», καταγγέλλοντας κατάχρηση και εκμετάλλευση της πλατείας Εξαρχείων από την εταιρεία διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ, με τις «πλάτες» του Δήμου και της αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι η πλατεία έχει γίνει μη προσβάσιμη για τους κατοίκους λόγω έργων για το μετρό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνέλευσης, ο Δήμος φαίνεται πως παραχώρησε άδεια στον ΟΠΑΠ για γυρίσματα διαφημιστικού σποτ στις οδούς Στουρνάρη και Αραχώβης. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «τα συνεργεία παραγωγής του διαφημιστικού spot τοποθετούσαν κώνους για να κρατήσουν θέσεις παρκαρίσματος στην Αραχώβης και στη Στουρνάρη, την ίδια στιγμή που οι μπάτσοι τοποθετούσαν κώνους για την επέκταση του εργοταξίου».

«Επιλεκτική η ανοχή του Δήμου, λοιπόν. Επιλεκτική και η καθυστέρηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, επιλεκτική σαφώς και η παραμονή των ΜΑΤ, τα οποία κατέβασαν και πανό της συνέλευσης για να διευκολύνουν την κατάσταση» αναφέρεται μεταξύ άλλων.  

Το έργο του μετρό στην πλ. Εξαρχείων δεν μπορεί να περιμένει… εκτός κι αν το ζητά ο ΟΠΑΠ.

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της. Η επέκταση του εργοταξίου δεν μπορεί να περιμένει ούτε φυσικά να ανασταλεί, ακόμα κι αν παραβιάζονται σοβαροί όροι ασφαλείας. Ο δε στρατός κατοχής από ΜΑΤ και ασφαλίτες βρίσκεται πάνω και πέριξ της πλατείας για να φυλάει λαμαρίνες, να χτυπά και να απομακρύνει τους ανθρώπους που αντιδρούν.

Φυσικά, από όλα τα παραπάνω εξαιρείται ο ΟΠΑΠ και προφανώς οποιαδήποτε άλλη μεγάλη μπίζνα.

Από το βράδυ της 9ης Μαΐου, τα συνεργεία παραγωγής του διαφημιστικού spot τοποθετούσαν κώνους για να κρατήσουν θέσεις παρκαρίσματος στην Αραχώβης και στη Στουρνάρη, την ίδια στιγμή που οι μπάτσοι τοποθετούσαν κώνους για την επέκταση του εργοταξίου. Προφανώς και υπήρξε συνεννόηση αργά τη νύχτα, οπότε και η επέκταση αναβλήθηκε. Τη θέση των ασφαλίτικων πήραν τα λευκά βαν της παραγωγής (εκτός από αυτά στη Σπ. Τρικούπη που δεν ενοχλούσαν το γύρισμα), τα ΜΑΤ αποχώρησαν για να μείνει το πεδίο ελεύθερο. Μέχρι και τραπεζοκαθίσματα για να στηθεί το catering για τους συντελεστές του γυρίσματος στήθηκαν στο χώρο που έχει γίνει ανάκληση αδειών για τα μαγαζιά.  

«ΈΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ», δήλωσαν οι υπεύθυνοι παραγωγής. Άδεια για κατάληψη πεζόδρομου και πεζοδρομίου ακομα και από φορτηγά; Άδεια για κλείσιμο δρόμων; Άδεια για γυρίσματα; Άδεια για φαγοπότι στις λαμαρίνες;

Όλα αυτά μαζί ή εν τέλει, ανοχή για όλα αυτά μαζί.

Επιλεκτική η ανοχή του Δήμου, λοιπόν. Επιλεκτική και η καθυστέρηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, επιλεκτική σαφώς και η παραμονή των ΜΑΤ, τα οποία κατέβασαν και πανό της συνέλευσης για να διευκολύνουν την κατάσταση.  

Και πάλι ήταν ο κόσμος της γειτονιάς που αντέδρασε σε αυτό το θέατρο παραλόγου, στην εκμετάλλευση και τη χυδαία εμπορευματοποίηση της πλατείας Εξαρχείων.

Την ίδια στιγμή, λίγους δρόμους παραπέρα,  μέλος της συνέλευσής μας, επιστρέφοντας από την εργασία του, κλήθηκε για εξακρίβωση και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων για σωματικό έλεγχο, χωρίς φυσικά να υπάρχει κανένας λόγος, πέρα από την ξεκάθαρη στοχοποίηση της δράσης του και του αγώνα για την πλατεία Εξαρχείων. Το face control καλά κρατεί στα Εξάρχεια.

ΜΙΖΕΣ, ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει το πανό πάνω στις λαμαρίνες και οι αρχές το επιβεβαιώνουν κάθε στιγμή.

Δε μας τρομοκρατείτε! Και αύριο και τη Δευτέρα και όσο χρειαστεί θα είμαστε στην πλατεία, υπερασπιζόμενοι/ες τη ζωή μας σε αυτήν και στη γειτονιά.

Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»

Cover Photo: Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ