Ο Ρουβίκωνας (και) στο Νιάρχος για την Παλαιστίνη

Παρέμβαση για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα.

Ο Ρουβίκωνας (και) στο Νιάρχος για την Παλαιστίνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η DEFEA (Defence Exhibiton Athens) είναι μια διεθνής έκθεση σχετική με τη βιομηχανία «άμυνας και ασφάλειας», δηλαδή χωρίς οργουελικούς όρους, σχετική με τη βιομηχανία οπλικών συστημάτων και συστημάτων ανάσχεσης-συχνά θανατηφόρας- των μεταναστευτικών ροών. 

Ο ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) είναι ένας οργανισμός που προωθεί τα συμφέροντα των μελών του μέσω της ανάπτυξης της τοπικής «αμυντικής» βιομηχανίας ώστε να καλύψει την εσωτερική και διεθνή ζήτηση. Πρόκειται λοιπόν για το σύγχρονο εμπόριο όπλων το οποίο το ελληνικό κράτος, άρα οι πολίτες, πληρώνουν πανάκριβα εις βάρος των πραγματικών κοινωνικών αναγκών, γιατί στον καπιταλισμό τι σημασία έχει η κοινωνική ευημερία μπροστά στο κέρδος του βιομήχανου, ακόμα και όταν αυτός πουλάει πόλεμο και θάνατο. Και όταν στη γειτονιά του τη Μεσόγειο, συντελείται η γενοκτονία των Παλαιστινίων και σφυροκοπάται ένας ολόκληρος λαός, ο έμπορος όπλων βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία να κάνει «μπιγκ μπίζνες».

Αυτό το θανατηφόρο αλισβερίσι μεταξύ κρατών και βιομηχανιών οπλικών συστημάτων (που φυσικά ονομάζονται αμυντικά), θα φιλοξενηθεί αύριο 15/5, σε συνέδριο που διοργανώνει η DEFEA και ο ΣΕΚΠΥ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, στο Κέντρο «Πολιτισμού» Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο συνέδριο, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τους εγχώριους εκπρόσωπους της ελληνικής βιομηχανίας (που παρεμπιπτόντως διαπραγματεύονται μεταξύ τους και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου περί «αμυντικής καινοτομίας και εκσυγχρονισμού»), θα συμμετέχουν σχετικοί εκπρόσωποι από Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία, οι οποίοι έχουν πολλά να κερδίσουν αυτή την περίοδο στη Μεσόγειο, αφενός από τη δολοφονία χιλιάδων αμάχων στην Παλαιστίνη από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, και αφετέρου από την πολιτική θανάτου της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των Παλαιστινίων και των αδύναμων αυτού του κόσμου, που αν και η μηχανή του πολέμου και του κέρδους προσπαθεί με λύσσα να αφανίσει, αυτοί παλεύουν για ζωή και αξιοπρέπεια.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ρουβίκωνας»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ