Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία - Σαλμονέλα στο νερό, λέει ο ΕΟΠΥ

Όσο ο Αχιλλέας Μπέος έκανε μπάνιο στον Παγασητικό για να πείσει πως τα νερά είναι καθαρά κι ασφαλή, φαίνεται πως στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας δεν είναι ασφαλές πια ούτε το νερό της βρύσης. Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου αποδίδονται σε σαλμονέλα του τρεχούμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης. Έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας. 

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία - Σαλμονέλα στο νερό, λέει ο ΕΟΠΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου αποδίδονται σε σαλμονέλα του τρεχούμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης. Πιο συγκεκριμένα, η γαστρεντερίτιδα έπληξε μαζικά κατοίκους των χωριών Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, με νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής να παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, ενώ στους κατοίκους μοιράστηκαν εξάδες εμφιαλωμένου νερού. Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι της περιοχής είναι οργισμένοι με τη δημοτική αρχή αλλά και την τοπική ΔΕΥΑ που επέτρεψαν την έκθεσή τους στον κίνδυνο της μόλυνσης.

Όπως προκύπτει απ' το ρεπορτάζ του gegonota.news, τόσο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου όσο κι ο πρόεδρος της αντίστοιχης ΔΕΥΑ θα λογοδοτήσουν στον εισαγγελέα που έχει ήδη διατάξει σχετική έρευνα. Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου ανέφερε πως: "Ήδη απ' την Παρασκευή είχαμε ενημερώσει με οδηγία, μαζί με την περιφέρεια, να μην καταναλώνεται το νερό γιατί είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις", ενώ για την προφύλαξη των κατοίκων τόνισε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι δεν πρέπει απλώς ν' αποφύγουν να πιουν το νερό, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν ούτε στο μπάνιο, ούτε καν στο πλύσιμο των δοντιών.

Τέλος αξίζει ν' αναφερθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Χατζηχριστοδούλου, είναι μάλλον απίθανο η μόλυνση να προκύπτει απ' τον Daniel του φθινοπώρου, καθώς η σαλμονέλα δεν αντέχει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ