Σφουγγαρίστρες, σκούπες, πανό και σημαίες βρήκε η ΕΛΑΣ σε μια μεγαλειώδη έφοδο στο ΑΠΘ

Η ελληνική αστυνομία βρήκε επικίνδυνο υλικό, όπως σφουγγαρίστες, σκούπες και φαράσια σε κατάληψη. Ανησυχίες πως κάτι σοβαρό ετοίμαζαν για να έχουν ένα τόσο καθαρό στέκι...

Σφουγγαρίστρες, σκούπες, πανό και σημαίες βρήκε η ΕΛΑΣ σε μια μεγαλειώδη έφοδο στο ΑΠΘ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τρομοκρατημένη η ελληνική κοινωνία από το επίπεδο συγυρίσματος εντός της κατάληψης με το άκρως επικίνδυνο όνομα Primavera (Άνοιξη - Αλληγορία της Άνοιξης). Οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας μπήκαν έντρομοι στον χώρο της κατάληψης για να τα βρουν όλα καθαρά και τακτοποιημένα. 

Μάλιστα προχωρούσαν με προσοχή μήπως υπάρχουν βιβλία παγιδευμένα με καθαριστικά χώρου. Στον χώρο εκτός από πολιτικά φυλλάδια και βιβλία, οι αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες μιας γενικής καθαριότητας και έφυγαν έντρομοι από τον χώρο φοβούμενοι μήπως πάθουν κάτι.

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκησε περίπου μία ώρα σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ για την εκκένωση της κατάληψης συνεργάστηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και άλλοι αστυνομικοί από ειδικές υπηρεσίες.

Εντός των επόμενων ημερών ο χώρος πρόκειται να δημοπρατηθεί για να λειτουργήσει ως κυλικείο. Κάτι απόλυτα λογικό για τις αρχές Ιουνίου λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στην κατάληψη βρέθηκαν 11 σημαίες, 7 κράνη και ένα ποδήλατο με την αστυνομία να υποψιάζεται πως οι καταληψίες έκαναν κονταρομαχίες με ποδήλατα. 

Υπάρχουν φόβοι πως οι χλωρίνες και τα καθαριστικά χρησιμοποιούνταν για την καθαριότητα του χώρου, κάτι που έχει ανησυχήσει τις αρχές. Μάλιστα ήταν τόσο τακτοποιημένα που αναγκάστηκαν να πετάξουν κάποια για να τα φωτογραφίσουν και να δείχνει πως υπήρχε κλίμα ακαταστασίας.

Ανησυχία στις αρχές αλλά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Πέρα από την ελληνική αστυνομία που έχουν συνηθίσει τις κλούβες των ΜΑΤ να ζέχνουν σαν χοιροστάσια, ανησυχία υπάρχει και σε άλλες συλλογικότητες. Μέλος συλλογικότητας από τον Βόλο, ο Γιώργος Κ. δήλωσε πως «Τα στάνταρ καθαριότητας για κατάληψη που έθεσε η Primavera είναι πολύ υψηλά και τώρα ανησυχούμε πως πρέπει να περνάμε και δεύτερο χέρια σφουγγάρισμα».

Καταληψίες της Αθήνας επίσης ανησυχούν πως θα πρέπει να συγυρίζουν περισσότερο τους χώρους, καθώς ο χώρος της Primavera ήταν πιο καθαρός από χειρουργείο.

Με βεβαιότητα δεν είχε τα ανθεκτικά βακτηρίδια και ανθούν στα ελληνικά νοσοκομεία και καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει το οτιδήποτε για τις επικίνδυνες ενδονοσοκομειακές μολύνσεις που δεν πιάνει καμία αντιβίωση.

Το παρόν άρθρο στέκεται ενάντια στην δημοσιογραφική δαιμονοποίηση των φοιτητών από τα γνωστά κυβερνητικά έντυπα που απέδειξαν πως μπορείς να διεκδικήσεις έναν χώρο και να τον αφήσεις καλύτερο από ότι τον παρέλαβες.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός - εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Σημεωνίδης (σ.σ. σοβαρά τώρα, ειπώθηκε), «Είχε πάρα πολύ ακαθαρσία. Το βασικό θέμα για εμάς είναι να παραδωθεί ο χώρος στη εταιρία διαχείρισης του πανεπιστημίου. Είναι παθογένειες πολλών ετών, είναι σε πολλά σημεία, εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ανα πάσα στιγμή, όλα αυτά να παραδοθούν στους φοιτητές με την πλήρη έννοια της λέξης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ