Μια οφειλόμενη απάντηση στο συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη

Μια οφειλόμενη απάντηση στο συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κύριε Κούγια,

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή να με συμπεριλάβετε στους δημοσιογράφους του δικαστικού και πολιτιστικού ρεπορτάζ που ξημεροβραδιάζονται στο δικαστήριο ώστε να πληροφορούν με ακρίβεια την κοινή γνώμη για την πορεία της δίκης Λιγνάδη.

Βρέθηκα στο ακροατήριο της δίκης, για πρώτη φορά, την προηγουμένη Παρασκευή, εκπροσωπώντας το www.2020.mag, στο δυναμικό του οποίου εντάχθηκα μετά την αποχώρηση της συναδέλφου Ναταλί Χατζηαντωνίου, την οποία επαγγελματικά εκτιμώ και θαυμάζω, αλλά δεν είχα τη χαρά να τη γνωρίσω διά ζώσης μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή.

Για αυτό και της συστήθηκα σε μία από τις διακοπές της δίκης.

Στην κυρία Μαρία Λούκα, που επίσης εκτιμώ και θαυμάζω, δεν μπόρεσα να της συστηθώ. Θα επανορθώσω. Ελπίζω και να προλάβω να ενημερωθώ τι κάνουμε παρακάτω με τη "σκευωρία" μας.

Θέλω ακόμα να σας ευχαριστήσω για τον κόπο που κάνατε να μάθετε τι είναι το Μέσο μας, καθώς στη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα, σας άκουσα να αναρωτιέστε αν είναι site, έντυπο ή οτιδήποτε άλλο. Όπως και αν η συνέντευξη του Νίκου Σ. στην κυρία Χατζηαντωνίου ήταν γραπτή ή ραδιοφωνική. Χαίρομαι -λοιπόν- που έχουμε την προσοχή σας.

Επί της ουσίας, κύριε συνήγορε, παρακολούθησα πάρα πολύ προσεκτικά όλη την εξέταση και κάθε φράση που σας αποδίδω στο ρεπορτάζ μου, μέχρι και σημείου στίξης, είμαι σίγουρη ότι έχει καταγραφεί στα πρακτικά της δίκης.

Οπότε σαφώς μας απειλήσατε, λέγοντας ακριβώς: «Θα κλάψετε πολύ πικρά όλοι εσείς. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω, πόσο μάλλον να αναδημοσιεύσω την επιστολή σας, γνωρίζω τι επιθυμείτε με τη δημοσιοποίησή της. Ήμουν παρούσα και εντυπωσιάστηκα από τη μεθοδολογία σας, θέλω να σας εξομολογηθώ.

Στο μεταξύ, θέλω να σας θυμίσω ότι προς το παρόν δικάζεται ο πελάτης σας Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για 4 βιασμούς ανηλίκων και ενηλίκων προσώπων και όχι τα Μέσα, τα κινήματα και οι αλληλέγγυοι.

Ακόμα σας ενημερώνω ότι το προφίλ μου στο «φεισμπούκ» είναι ανοιχτό και -εκτός από καλλιτεχνικές φωτογραφίες μου, γάτες και χαζά αστεία- μπορείτε να βρείτε και 1.312 (για να μην ψάχνετε, αυτό σημαίνει acab – εντάξει, ψάξτε λίγο) αναφορές στην υπόθεσή σας, στο metοo, στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και σε οτιδήποτε κρίνω ότι πρέπει να αγωνιστώ ή να γράψω για αυτό.

Ειλικρινά δική σας,

Μαρία Κεφαλά

ΥΓ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, θα ψάχνουν ποια είμαι οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ, και εγώ στην Κουμουνδούρου έχω πάει μόνο για μπριζολάκια στον «Τέλη», πολλάκις, γεγονός που δεν με κάνει Συριζαία, θέλω να πιστεύω. Ίσως αύριο, σε μία διακοπή της δίκης που θα έρθω να σας συστηθώ, σας προτείνω να φάμε μαζί εκεί. Είδα ότι το κάνατε στον μάρτυρα σε ανάλογη στιγμή και μου φάνηκε πολύ ωραία και ευγενική κίνηση.

ΥΓ2. Καλύπτω συστηματικά το ρεπορτάζ Υγείας και Παιδείας στο www.2020.mag, οπότε ό,τι δίκη έχετε, τώρα που γνωριστήκαμε, σας παρακαλώ να με ενημερώνετε.

ΥΓ3. Θέλω ακόμα να σας χιλιοευχαριστήσω που βάλατε σωστά τον τόνο στο επίθετό μου. Συνήθως παρατονίζεται και έχω παιδικά τραύματα, που ξυπνούν με αυτό.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ