Ασφάλεια, κ. Μενδώνη, είναι να βάζουμε τους βιαστές φυλακή

Η Λίνα Μενδώνη έδωσε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο, η οποία δημοσιεύεται σήμερα με τίτλο «Δικαιολογημένα ενόχλησε η απόφαση για Λιγνάδη, όχι όμως και λαϊκά δικαστήρια». Φαίνεται ότι η γραμμή των «λαϊκών δικαστηρίων» είναι η τελευταία γραμμή άμυνας στην υπόθεση Λιγνάδη μετά και την Έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών. 

 

Ασφάλεια, κ. Μενδώνη, είναι να βάζουμε τους βιαστές φυλακή
ΠΡΟΒΟΛΗ

Φαίνεται ότι η γραμμή των «λαϊκών δικαστηρίων» είναι η τελευταία γραμμή άμυνας στην υπόθεση Λιγνάδη μετά και την Έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών. Κάποιες παρατηρήσεις:

1. Δεν υπήρξε κανένα λαϊκό δικαστήριο. Υπήρξε ένα πρωτοβάθμιο τακτικό δικαστήριο, το ΜΟΔ, το οποίο έκρινε τον εκλεκτό της κ. Μενδώνη ένοχο για βιασμούς δύο ανηλίκων. Οπότε το πανό «Βιαστής Είναι» δεν δικάζει, περιγράφει την καταδικαστική απόφαση, έστω και συνοπτικά. Η κοινωνία, όμως, έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει ειδικά την απόφαση της αναστολής, όχι γιατί γενικά έχει δικαίωμα να κρίνει αποφάσεις δικαστηρίων που εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά γιατί το να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας τέτοιος άνθρωπος έχει να κάνει με την ασφάλεια όλων μας. Ασφάλεια, ξέρετε κ. Μενδώνη, δεν είναι να δέρνουμε γυναίκες που διαδηλώνουν κατά των βιασμών, είναι να βάζουμε τους βιαστές φυλακή.

2. Η απόφαση της αναστολής, ακόμα κι αν δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά στο σκεπτικό, θεωρεί αυτόματα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ο Λιγνάδης να τελέσει ξανά το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, αφού αυτή είναι μια βασική προϋπόθεση για να δοθεί αναστολή. Τα πανό δεν ήρθαν από το πουθενά. Ήρθαν ως αντίδραση μιας λυσσαλέας προσπάθειας των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και δημοσιολογούντων να υποβαθμίσουν το γεγονός της πρωτόδικης καταδίκης και να επιμείνουν στο υποτιθέμενο «τεκμήριο αθωότητας» και την αποφυλάκιση. Υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αν δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις αυτή τη στιγμή θα βλέπαμε στις ειδήσεις ρεπορτάζ για το πού χαλαρώνει ο Λιγναδης λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του; Φαντάζεστε πώς θα λειτουργούσε ένα τέτοιο ξέπλυμα; Σταματώ εδώ, νομίζω καταλάβατε.

3. Είναι τουλάχιστον παράδοξο η κ. Μενδώνη, της οποίας το όνομα ακούγονταν είκοσι φορές τη μέρα στην αίθουσα του δικαστηρίου από τον Κούγια, να βγαίνει να μιλήσει για την υπόθεση μόνο για να πει ότι δεν χρειαζόμαστε λαϊκά δικαστήρια. Δηλαδή την υπερασπιστική γραμμή μέσα στο τακτικό δικαστήριο τη βρήκε σωστή;  Είναι πράγματι η υπόθεση Λιγνάδη μία σκευωρία για να πληγεί η ίδια και η κυβέρνηση; Αυτό έλεγε ο Κούγιας σε όλα τα κανάλια επί πέντε μήνες και συνεχίζει. Από αυτό δεν νιώθει την ανάγκη η κ. Μενδώνη να πάρει αποστάσεις;

4. Αφού θεωρεί δικαιολογημένες τις αντιδράσεις, γιατί έφυγε σαν τον κλέφτη από την παράσταση στην Καλαμάτα, όπου σηκώθηκε το πανό "Rapists should be in jail"; Θα τη δούμε φέτος σε καμία άλλη παράσταση; Την Παρασκευή θα είμαστε στην Επίδαυρο στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που σκηνοθετεί ο Αργύρης Ξάφης. Θα εμφανιστεί η κ. Μενδώνη και ο πρωθυπουργός, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια;

Αυτά και θα επανέλθω αν υπάρχει λόγος.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ