Σε κάθε δικαστική αίθουσα του Κόσμου, σε κάθε γωνιά της Γης, θα είμαστε με τη Γεωργία

Πριν από περίπου 9 μήνες η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Τότε η 24χρονη κοπέλα είχε καταγγείλει ότι την Πρωτοχρονιά ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι για την αλλαγή του χρόνου και κατά τη διάρκεια αυτού επιφανείς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης τη βίασαν. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απαλλαγή του 27χρονου που καταγγέλθηκε για τον βιασμό της, όμως η υπόθεση θα οδηγηθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σε κάθε δικαστική αίθουσα του Κόσμου, σε κάθε γωνιά της Γης, θα είμαστε με τη Γεωργία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να βρει το δίκιο της, κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Πριν από περίπου 9 μήνες η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Τότε η 24χρονη κοπέλα είχε καταγγείλει ότι την Πρωτοχρονιά ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι για την αλλαγή του χρόνου και κατά τη διάρκεια αυτού, επιφανείς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης τη βίασαν.

Αμέσως το θέμα, όπως ήταν λογικό, πήρε τεράστια έκταση. Αρχικά η ίδια η κοπέλα επιθυμούσε να κρατήσει την ανωνυμία της. Παρά αυτήν της την επιθυμία, κανάλια, μέσα και παρουσιαστές αποφάσισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες της με πίξελ απλά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα πολλά άτομα από τον κύκλο της να καταλάβουν ποια είναι και η ίδια να βγει να αποκαλύψει την ταυτότητά της.

Την ίδια ώρα, όταν άρχιζαν να ακούγονται τα ονόματα των κατηγορουμένων, όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε ένα τεράστιο κύμα συγκάλυψης της υπόθεσης από κανάλια, ΕΛ.ΑΣ. και Πολιτεία. Ο καθένας με τον τρόπο του. Η Πολιτεία λόγω του ότι οι κατηγορούμενοι ήταν «τεράστια κεφάλια» στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, η Αστυνομία καθυστέρησε να να στείλει τη Γεωργία στον Ιατροδικαστή, με αποτέλεσμα οι τοξικολογικές να μην γίνουν όταν πρέπει, ενώ τα κανάλια...:

Όσον αφορά τις τοξικολογικές της 24χρονης κοπέλας, η ΕΛ.ΑΣ., λες και το έκανε επίτηδες, καθυστερούσε τη διαδικασία τους. Με αποτέλεσμα αυτές να βγουν αλλοιωμένες.

Τότε ήταν που η Γεωργία έστειλε και δείγμα σε εργαστήριο του εξωτερικού. Εκεί όπου τα αποτελέσματα εξέθεταν ανεπανόρθωτα τον Ιατροδικαστή της υπόθεσης στην Ελλάδα. 

Ο καιρός περνούσε και πριν από λίγες ημέρες ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απαλλαγή του 27χρονου που καταγγέλθηκε για τον βιασμό της Γεωργίας, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει η ίδια μετά την απαλλαγή του καταγγελλόμενου 27χρονου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του απαλλακτικού βουλεύματος.

Όμως εκείνη δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Νίκος Δαλυνάς, η υπόθεση θα οδηγηθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Όπως επίσης ανέφερε, υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή του ΟΗΕ όπου θα μετέβη ο ίδιος και η πελάτισσά του για την υπόθεση.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι, συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

Και εμείς είμαστε μαζί τους.

Είμαστε με τη Γεωργία και κάθε Γεωργία εκεί έξω και θα το φωνάζουμε όσο και να μη θέλουν μερικοί.

Ενάντια σε κάθε πλουσιόπαιδο που νομίζει ότι του ανήκουν τα πάντα, ακόμα και τα σώματα άλλων ανθρώπων, γυναικών.

Ενάντια σε κάθε «επιτυχημένο επιχειρηματία» που συγκαλύπτει βιασμούς φίλων του, γιατί νομίζει ότι με τα λεφτά του θα καταφέρει να τη βγάλει καθαρή.

Ενάντια σε όλους αυτούς, εμείς είμαστε με τη Γεωργία. Και με κάθε Γεωργία εκεί έξω.

Και θα νικήσουμε.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ