Εκτεθειμένη η κυβέρνηση από το πόρισμα για τα Τέμπη

Υπάρχουν αρκετές -δίκαιες- διαμαρτυρίες για τον τρόπο που βγήκε το πόρισμα για τα Τέμπη. Ωστόσο, όσο και αν το προσπάθησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις ευθύνες της.

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση από το πόρισμα για τα Τέμπη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τι τελευταίες ημέρες, μετά την έκδοση του πορίσματος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επικράτησε ένα δικαιολογημένο κύμα διαμαρτυρίας, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά και μετά τη δημοσιοποίησή του η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει με δικούς της κανόνες, αγνοώντας τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν.

Παρ' όλα αυτά, όσο και αν προσπάθησε, φαίνεται πως δεν κατάφερε να μην παραδεχτεί, έστω και έμμεσα, ότι όλα τα αφηγήματα που επικοινώνησε μετά από το τραγικό γεγονός έχουν καταρρεύσει.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με τη λεγόμενη τηλεδιοίκηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών εργαζομένων, η τηλεδιοίκηση (ή ακριβέστερα ένα μέρος της) λειτουργούσε μέχρι τον Ιούλιο του 2019, όταν και μια πυρκαγιά κατέστρεψε τα πάντα. Έκτοτε αυτό που φαίνεται πως υπήρχε διαθέσιμο ήταν απλά μια τράπεζα τηλεχειρισμού και ενδείξεων. Πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο όλα όσα έλεγαν στις τηλεοράσεις και παντού τα κυβερνητικά στελέχη δεν ισχύουν (ότι δηλαδή υπήρχε τηλεδιοίκηση), αλλά και ότι το... πόρισμα που έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, ότι η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, είναι πασιφανέστατα ψέματα.

Στο πόρισμα, εκτός από την τηλεδιοίκηση, αναφέρεται και συνεχόμενη παραβίαση κανονισμών ώστε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης να προσληφθεί στον ΟΣΕ. Μάλιστα ένας από τους βασικότερους από αυτούς, είναι το όριο ηλικίας του. Πράγμα που μας κάνει εύκολα να καταλάβουμε ότι ο αποδιοπομπαίος τράγος της κυβέρνησης διορίστηκε σε αυτή τη θέση με μέσον… την ίδια.

Τα παραπάνω μας οδηγούν και στο αφήγημα που θέλησαν να περάσουν όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει το κουκούλωμα. Ποιο είναι αυτό; Το ότι όλοι είναι ίδιοι.

Όσο και να προσπάθησαν να μας πείσουν για το παραπάνω, αν βάλει κανείς κάτω τα κουκιά και τα μετρήσει με αντικειμενικότητα θα δει ότι όχι μόνο ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά ότι οι της Νέας Δημοκρατίας κανονικά θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή.

Στο πόρισμα βλέπουμε ξεκάθαρα ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση μέχρι το 2019. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενέργεια από την κυβέρνηση για την ασφάλεια, μία και μοναδική της ενέργεια ήταν να προσλάβει, παράνομα, έναν άνθρωπο για τη θέση του σταθμάρχη ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για αυτή.

Μετέπειτα αποδεικνύεται ότι όλον αυτόν τον καιρό, όταν το θέμα των Τεμπών μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, όχι μόνο έλεγαν ψέματα για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, άλλα προσπαθούσαν συνεχώς να μεταθέσουν την ευθύνη.

Και όλα αυτά με ένα πόρισμα που και αυτό βγήκε... με το ζόρι και περιλαμβάνει αρκετές ανακρίβειες οι οποίες βολεύουν τη Νέα Δημοκρατία. Με βασικότερη τη μη αναφορά του ποσοστού της ετοιμότητας της τηλεδιοίκησης, με την ΕΡΓΟΣΕ να λέει ότι ήταν στο 68% και τον κ. Γεραπετρίτη να ισχυρίζεται ότι ήταν στο 18%.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ