Σταυρός του Νότου: Πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη στα καλύτερά του (videos)

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ξεκίνησε το Σάββατο 14/10 τις εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου και ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης ήταν εκεί και κατέγραψε εντυπώσεις και συναισθήματα.

Σταυρός του Νότου: Πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη στα καλύτερά του (videos)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με τον καιρό να παραπέμπει ακόμα σε καλοκαίρι, ξεκινήσαμε βράδυ Σαββάτου για τον Σταυρό του Νότου για να ζήσουμε από κοντά την έναρξη της Κεντρικής Σκηνής για τη χειμερινή σεζόν, εκεί όπου ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με τους μουσικούς του ήταν έτοιμος να μας υποδεχθεί. Σαν «έτοιμος από καιρό» θα έλεγα σωστότερα, γιατί είναι περιττές οι συστάσεις και τα διαπιστευτήρια για έναν καλλιτέχνη που όλα αυτά τα χρόνια δίνει ανελλιπώς το δικό του «παρών», μουσικό και σκηνικό. Για έναν τραγουδοποιό με εγνωσμένο στίγμα.

Αρχικά είναι η φωνή. Στίγμα αγαπημένο, ασυνήθιστο και ταυτόχρονα οικείο, με μια λέξη γνήσιο. Και φυσικά η γραφή. Ο στίχος και η μουσική, τα τραγούδια του Δημήτρη Ζερβουδάκη που αποκαλύπτουν κάτι εσωτερικό, πολλές φορές βαθιά προσωπικό, σαν μυστικό.

Το ξεκίνημα με το «Γράμμα σ’ έναν ποιητή» δίνει το στίγμα της βραδιάς που θα επακολουθούσε. Ένα πρόγραμμα με τα καλύτερα του Δημήτρη Ζερβουδάκη, εκτελεσμένα όπως τα έχουμε αγαπήσει από την εξαιρετική ομάδα των φίλων-μουσικών του, όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει. Και με τον ίδιο φωνητικά να τα υπηρετεί στο έπακρο, με την ξεχωριστή εκφραστικότητα και την ενέργεια, με τη φρεσκάδα που τα αγαπήσαμε. Όταν τα πρωτοακούσαμε και τα ερωτευτήκαμε, πολλά από αυτά αρκετά χρόνια πριν.

Από τις λιγοστές «εξωτερικές παρεμβάσεις» του προγράμματος, ξεχωρίζουν αυτές που δημιουργούν γέφυρα με τον πρωτεργάτη της «Σχολής της Θεσσαλονίκης», τον αξέχαστο Νίκο Παπάζογλου. Είναι κάτι που μπορεί να διακρίνεις συχνά στα γυρίσματα της φωνής του Δημήτρη Ζερβουδάκη, αυτή η έμπνευση, η βαθιά επιρροή, που δημιουργεί την αίσθηση της συνέχειας. Η παρουσία επί σκηνής του πολύπειρου Παναγιώτη Κουτσούρα με το τρίχορδο μπουζούκι του, παλιού συνεργάτη του Νίκου Παπάζογλου και του Μανώλη Ρασούλη, «επισφραγίζει» τη συνέχεια αυτή και μεταφέρει ατόφιο τον αέρα μίας «ροκιάς» που δεν συναντάς πια.

Οι υπόλοιποι μουσικοί του σχήματος, ο Θανάσης Αρχανιώτης στα τύμπανα, ο Χρήστος Τσαπράζης στο μπάσο, ο Νίκος Παπαδόπουλος στις κιθάρες και ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης στα πλήκτρα, αποτελούν μια δεμένη μπάντα που είναι δοκιμασμένη. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην πολυσχιδή παρουσία του Γιώργου Μακρή στην γκάιντα, το νέυ, το καβάλ και τις φλογέρες, ενώ ο Μάκης Δρακόπουλος στον ήχο συντελεί σε ένα γεμάτο και ισορροπημένο ηχητικό αποτέλεσμα.

Αυτό που δεν θα βρεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η τάση πειραματισμού στο σήμερα, με μουσικές επαναπροσεγγίσεις-διασκευές ή με άλλου τύπου προσμίξεις. Με όλα εκείνα που μοιάζει να «απαιτεί» από τους δημιουργούς, νέους και καταξιωμένους, η υβριδική καλλιτεχνικά εποχή μας. Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κινείται μακράν αυτής της «επικαιρότητας», με την πρόθεση να επαναφέρει στα χείλη του ακροατή τη «γεύση» της πρώτης ακρόασης. Και το καταφέρνει, με απεύθυνση από ψυχή σε ψυχή και με μοναδικό όπλο την αλήθεια των τραγουδιών του. Προσφέροντας βραδιές βαθιά προσωπικές. Με λόγια μυστικά και «ανείπωτα», που τραγουδιούνται από πολλούς, σαν «κοινό μυστικό». Το πιο καλό κρασί.

ΤΟ 20/20 ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Ζερβουδάκη στο 20/20 και τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη 


INFO

Δημήτρης Ζερβουδάκης

Κεντρική Σκηνή - Σταυρός του Νότου

Σάββατα 14, 21 & 28 Οκτωβρίου

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, στην έναρξη της χειμερινής του περιοδείας, εμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για τρεις παραστάσεις, τα Σάββατα 14,21 και 28 Οκτωβρίου.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανταμώνει ξανά με το κοινό του, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια κυρίως από το προσωπικό του ρεπερτόριο. Έχοντας 40 χρόνια δισκογραφικής πορείας, έχει αφήσει έντονο το στίγμα του, παραμένοντας ένας από τους πιο ευαίσθητους μουσικούς δημιουργούς της γενιάς του.

Τον Δημήτρη Ζερβουδάκη πλαισιώνουν επί σκηνής έξι εξαιρετικοί μουσικοί:

Θανάσης Αρχανιώτης (τύμπανα)
Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πλήκτρα)
Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι)
Γιώργος Μακρής (πνευστά)
Νίκος Παπαδόπουλος (κιθάρες)
Μάκης Δρακόπουλος (ηχοληψία)

Ώρα Έναρξης: 22.00
Γενική Είσοδος: 13€

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

** Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος.
*** Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ. 210 9226975.

Σταυρός του Νότου
210 9226975
Official site | Facebook | Instagram

Ακολουθήστε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη
YouTube | Facebook

Οργάνωση Παραγωγής
Artonica Productions

Επικοινωνία - Προβολή στα media
Zuma Communications

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ