Η εμπειρία του «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέτεια» ήταν… συνεδρία. (podcast)

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος», που συναντήθηκε με τον καρκίνο του μαστού το 2017, ονειρεύτηκε αυτή τη site–specific performance για να υμνήσει τη Ζωή. Ήταν μονόδρομος να κάνουμε αυτό το podcast.

Η εμπειρία του «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέτεια» ήταν… συνεδρία. (podcast)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με αφετηρία τη δύναμη και την παρηγοριά που άντλησε από το βιβλίο της ψυχολόγου Ελεονώρας Σουρλάγκα «ΠασΠορτ - Μια αληθινή περιπέτεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, η επιζήσασα επιχειρεί, με την καταλυτική συμβολή του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη, να αποτυπώσει την εμπειρία της, καταργώντας τον τέταρτο τοίχο immersive theatre, που καταργεί τα θεατρικά καθίσματα και δημιουργεί/ενθαρρύνει την ανάγκη του θεατή να ανακαλύψει ο ίδιος την προσωπική του διαδρομή μέσα στη θεατρική εμπειρία. Οι θεατές περιηγούνται μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια της Πτέρυγας του Νοσηλευτηρίου του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Ασύλου Ανιάτων και μία αληθινή περιπέτεια ξεκινά.

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος», που συναντήθηκε με τον καρκίνο του μαστού το 2017, ονειρεύτηκε αυτή τη site-specific performance για να υμνήσει τη Ζωή. Ήταν μονόδρομος να κάνουμε αυτό το podcast.

Μιλήσαμε για όλα. Για τα τραύματα. Τις ήττες και τις νίκες μας. Τις ζωές μας. Για το πώς η τέχνη μπορεί να είναι θεραπεία.

Ακούστε το!

© Ηχοληψία/μιξάζ/mastering: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studio)

® 20/20 MEDIA - 2023

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ