Κεν Λόουτς στα βραβεία BAFTA: «Αυτό το έγκλημα στη Γάζα πρέπει να σταματήσει» (video)

Ο 87χρονος Βρετανός σκηνοθέτης και ακτιβιστής χρησιμοποίησε την εμφάνισή του στο κόκκινο χαλί στην 77η τελετή των BAFTA Film Awards την Κυριακή 17/2 για να προτρέψει για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Κεν Λόουτς στα βραβεία BAFTA: «Αυτό το έγκλημα στη Γάζα πρέπει να σταματήσει» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο βετεράνος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς χρησιμοποίησε την εμφάνισή του στο κόκκινο χαλί στην 77η τελετή των βραβείων BAFTA Film Awards την Κυριακή 17/2 για να προτρέψει για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Λόουτς, του οποίου η ταινία για τους Σύριους πρόσφυγες The Old Oak (H Τελευταία Παμπ) διαγωνιζόταν στην κατηγορία για την Καλύτερη Βρετανική Ταινία, πόζαρε δίπλα σε μια ταμπέλα που έγραφε: "Gaza: Stop the massacre", την οποία κρατούσε ο σεναριογράφος της ταινίας Πολ Λάβερτι.

Η ταινία του αφηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου ιδιοκτήτη παμπ σε μια πρώην κοινότητα ορυχείων στην κομητεία Durham, όπου οι εντάσεις αυξάνονται μετά τη στέγαση Σύριων προσφύγων.

Αν και η ταινία δεν κέρδισε, η Λόουτς επαίνεσε την ηθοποιό και σκηνοθέτη Σαμάνθα Μόρτον στην ομιλία αποδοχής της για το βραβείο BAFTA Fellowship.

Η Sixteen Films -ένα στούντιο με επικεφαλής τον Λόουτς- αναδημοσίευσε την εικόνα στον λογαριασμό της στο Χ, σημειώνοντας: "Κατάπαυση του πυρός τώρα".

Δείτε τις δηλώσεις του σκηνοθέτη:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ