Ερωτήματα για την καταγγελία Βασιλακόπουλου περι προπηλακισμού - Τι λένε οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας

Μια άλλη διάσταση παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου περι προπηλακισμού σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.

Ερωτήματα για την καταγγελία Βασιλακόπουλου περι προπηλακισμού - Τι λένε οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο κ. Βασιλακόπουλος δέχθηκε σωματική και λεκτική βία από τους  ιδιοκτήτες της ταβέρνας, όταν ένας από την παρέα των πνευμονολόγων που είχαν πάει να φάνε στην ταβέρνα, διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν γίνονταν έλεγχοι στους θαμώνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μάλιστα ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε «παρέλαση» στα κανάλιαδίνοντας τη δική του εκδοχή.

Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας όμως είναι κάπως διαφορετικοί και δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες, έλεγξαν τους πελάτες του καταστήματος, εκτός από την ομάδα πνευμονολόγων και αυτό γιατί το τραπέζι  είχε κλειστεί από φαρμακευτική εταιρία (σ.σ. θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε αν ήταν "κερασμένο"), η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη πως οι πνευμονολόγοι δεν χρειάζεται να ελεγχθούν για πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς όλοι τους ήταν εμβολιασμένοι. Και κάπως έτσι η ομάδα των επιστημόνων εισήλθαν στο εστιατόριο χωρίς να γίνει έλεγχος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν οι πνευμονολόγοι τελείωσαν το φαγητό τους, κάποιος από την παρέα του κ. Βασιλακόπουλου ζήτησε στον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε ελέγχους.

Μάρτυρες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης εξήγησε πως έχει κάνει έλεγχο σε όλους όσοι βρίσκονταν εντός του καταστήματος, αλλά οι γιατροί συμπεριφέρθηκαν με απρέπια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και πελάτες να αρχίσουν να αγανακτούν. Έτσι, στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση.

Ο Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Στέλιος Λουκίδης μίλησε στο Open και αποκάλυψε πως αυτός έκανε την παρατήρηση σε ταβέρνα για τον μη έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού που οδήγησε στην επίθεση σε βάρος του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, αλλά ζήτησε να υπάρξει αποκλιμάκωση από το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα ο κ. Λουκίδης δήλωσε:

«Κοιτάξτε αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε λίγο το γεγονός και κυρίως πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι είμαστε ένα μέρος μίας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Αυτό το μέρος της προσπάθειας δεν είμαι μόνο εγώ που δουλεύω στο Αττικό και μπορεί να βλέπω τους αρρώστους, δεν είναι ο γιατρός ο ειδικευόμενος που κάνει δουλειά παραπάνω από το δικό του, δεν είναι η νοσηλεύτρια, δεν είναι η καθαρίστρια που καθαρίζει το θάλαμο. Είμαστε όλοι. Και μέρος της προσπάθειας είναι η κοινωνία».

«Συνέβη απλώς πως εχθές, σε μία επίσκεψη που κάναμε το μεσημέρι στα πλαίσια ενός συνεδρίου σε μία τοπική ταβέρνα και στην οποία κάναμε μία πολύ ευγενική παρατήρηση στο ότι έπρεπε να έχουν ελεγχθεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί παρατηρήσαμε ότι δεν ελέγχονταν, υπήρξε μία πολύ έντονη αντίδραση από την πλευρά των ιδιοκτητών. Αντέδρασαν πάρα πολύ έντονα. Δεν έγινε έλεγχος».

Σετικά με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι «μετά υπήρχε μία έντονη αντιπαράθεση και υπήρχε καθαρά μία στόχευση απέναντι στο πρόσωπό του. Φαινόταν αυτό το πράγμα. Ήταν πράγματα που ήταν πάρα πολύ άσχημα».

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός πως αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος, υπήρξαν ορισμένες αναφορές στο tripadvisor.com.gr από χρήστες που έκαναν αρνητικές κριτικές, πολλοί απ’ τους οποίους έκαναν… για πρώτη φορά κριτική στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ