#Γυναικοκτονία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 21.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, από φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες, ως αντίδραση για τη γυναικοκτονία της 29χρονης στην Αλεξανδρούπολη από τον σύζυγό της.

#Γυναικοκτονία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 21.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρόκειται για τη 16η γυναικοκτονία εντός του 2021, και την τρίτη μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η οργάνωση "Το Μωβ", στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Στην περιοχή Άβαντος Αλεξανδρούπολης ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είχε τραγική κατάληξη, ακόμα μία δολοφονημένη, 29 ετών, μητέρα τριών παιδιών. Οι συγγενείς της προσπάθησαν να την «συνεφέρουν» και άργησαν 3 ώρες να την πάνε στο νοσοκομείο, στις 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τοπικό Μέσο μάλιστα η γυναίκα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έπεσε από σκάλα. Οι γιατροί άμεσα έκαναν εισαγωγή όπου και διαπίστωσαν ότι είχε ρήξη σπλήνας και ήπατος. Υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ λόγω του ότι εντοπίστηκε θετική και στον κορωνοϊό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ κορωνοϊού. Τελικά, το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κουλτούρα της έμφυλης βίας και την συγκάλυψης βρίσκονται μαζί μας, μέσα στα σπίτια μας. Ο εφιάλτης και η κτηνωδία που βιώνουμε είναι ανείπωτη. Σε μια νοσηρή κοινωνία σαν αυτή που μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο εγκληματικό φαινόμενο, που σιωπά, δεν αντιδρά, γυναίκες «πέφτουν από τις σκάλες» κάθε μέρα. Δεν θα συνηθίσουμε τον φόβο ποτέ, δεν θα συνηθίσουμε την απώλεια ποτέ! ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΑΠΟΨΕ, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (!), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το βράδυ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (;)

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

* Η φωτογραφία είναι δημιουργία του σκιτσογράφου John Antono

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ