Πρόγραμμα υπουργείου Παιδείας: «Η διάθεση της μητέρας ευθύνεται για όλες τις ασθένειες του παιδιού» (video)

Σάλο έχουν προκαλέσει τα βίντεο του προγράμματος "Προγεννητικής Αγωγής" που έχουν σταλεί στα γυμνάσια της χώρας και το οποίο, όπως αναφέρουν νεώτερες πληροφορίες ανακαλείται από το υπουργείο Παιδείας μετά τις αντιδράσεις.

Πρόγραμμα υπουργείου Παιδείας: «Η διάθεση της μητέρας ευθύνεται για όλες τις ασθένειες του παιδιού» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε βίντεο του προγράμματος που προσπάθησε να εισάγει το υπουργείο Παιδείας στα γυμνάσια της χώρας, η πρόεδρος της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκτός από τα βιολογικά της στοιχεία, περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της και την «πνευματική τροφή». Σύμφωνα με την κ. Μαρή, η σωματική και ψυχική υγεία διαμορφώνεται από την πρώτη μέρα της σύλληψης.


ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Δείτε το βίντεο "Προγεννητικής Αγωγής" που εισάγει η Κεραμέως στα γυμνάσια (video)


Μάλιστα, είναι τέτοιας έκτασης η ενοχοποίηση της γυναίκας ως μητέρα, που η κ. Μαρή αναφέρει πως όλες οι ασθένειες ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη. Η πρόεδρος της Προγεννητικής Αγωγής, με αυτό τον τρόπο επικαλείται πως η έγκυος γυναίκα, υποχρεούται να είναι αποκλειστικά χαρούμενη και γεμάτη με θετικά συναισθήματα, ανεξαρτήτως των συνθηκών που βιώνει, ούτως ώστε το παιδί της να είναι υγειές κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στην εισαγωγή του βίντεο η πρόεδρος της «Προγεννητικής Αγωγής», αναφέρει: «Με πολλή χαρά χαιρετίζουμε την έγκριση, αυτού του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για τα γυμνάσια της χώρας», επιβεβαιώνοντας πως το πρόγραμμα έχει πάρει την έγκριση της Νίκης Κεραμέως, τουλάχιστον από το Μάιο του 2021 που γυρίστηκαν τα βίντεο.

«Η Προγεννητική Αγωγή είναι αναγκαίο να τη μάθουμε από νεαρή ακόμα ηλικία … Αυτό που το ζευγάρι θα δώσει στο παιδί, ήδη από τη σύλληψή του έως τη γέννησή του, είναι αυτό που θα καθορίσει τη ζωή του…», αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων η κ. Μάρη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ