Σάκης Ρουβάς: «Για τον Δημήτρη Λιγνάδη έχω μόνο συναισθήματα θαυμασμού και αγάπης» (video)

Για την "κόλαση" που περνάει ο κατηγορούμενος για κατά συρροή βιασμούς, Δημήτρης Λιγνάδης, μίλησε ο Σάκης Ρουβάς σε τηλεοπτική εκπομπή, σε ένα ρεσιτάλ "ξεπλύματος" του "γνωστού σκηνοθέτη", μία μόνο ημέρα μετά την έναρξη (και διακοπή της δίκης).

Σάκης Ρουβάς: «Για τον Δημήτρη Λιγνάδη έχω μόνο συναισθήματα θαυμασμού και αγάπης» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Όταν έσκασε η βόμβα αυτή που έσκασε, εγώ έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη τον αγάπησα. Ότι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού, αγάπης. Με βοήθησε πολύ. Με προχώρησε. Με βοήθησε να ανακαλύψω καλλιτεχνικά αυτό που λεγόταν Διόνυσος μέσα στις Βάκχες. Όλη αυτή η περίοδος της ζωής μου ήταν συγκλονιστική. Τρόμαξα, ένιωσα πολύ στεναχώρια για έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι βρισκόταν σε μία "κόλαση". Πραγματικά λυπήθηκα. Είναι σαν το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο ξαφνικά να μάθεις…», δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς, μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, "Χαμογέλα και πάλι", στο MEGA.

«Ότι άλλο συμβαίνει ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχθεί αν αυτό έχει συμβεί έτσι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Μέσα μου κρατάω αυτό που έζησα με τον Δημήτρη.


Δίκη Λιγνάδη: Όλα όσα δεν πρέπει να ξεχάσουμε


Ακόμα και αν έχει συμβεί αυτό που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει στεναχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα. Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια. Να προστατεύουμε ανθρώπους που μπορεί να πέσουν θύματα. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να εκτεθούν σε αυτές τις συμπεριφορές και αυτούς που πάσχουν. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους. Τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τις διερευνήσουμε στην κοινωνία μας. Να δούμε από που ξεκινάει; Από ποια παιδικά χρόνια; Πως φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει ένα έγκλημα», τόνισε για μιλώντας περισσότερο για τον φίλο του και λιγότερο για τα θύματα ο δημοσφιλής τραγουδιστής.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του. Συμπάσχω και λυπάμαι για αυτό που του συμβαίνει. Φαντάζομαι οτι ολοι μας βάζουμε το χεράκι μας για ότι συμβαίνει στην ζωή μας, αλλά δεν μπορώ να τον κρίνω, να πω “α, τον βιαστή”. Πρέπει εμείς να σεβόμαστε τις αποφάσεις τις δικές μας. Οτι ζούμε σε μία δημοκρατία, με θεσμούς και να τους έχουμε εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε ο Σάκης Ρουβάς, ολοκληρώνοντας το κρεσέντο "ξεπλύματος" του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κεντρική φωτογραφία Λιγνάδη - Ρουβά είναι από εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών, όπου σε ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκρίνει τις προσφυγικές ροές με την εισβολή του Ξέρξη.

Συγκεκριμένα, είχε πει: «Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ