Φυλακές Κορυδαλλού 2022: Θες να σωφρονιστείς, σπουδάζοντας; Πρέπει να αγωνιστείς μέχρι... θανάτου

«Ένα... μπέρδεμα» ήταν -αυτή τη φορά- η αιτία στέρησης της εκπαιδευτικής άδειας του Βασίλη Δημάκη όπως τον ενημέρωσε προχθές το μεσημέρι, η εισαγγελέας εφέτης του τριμελούς πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών, με την παρότρυνση «να σταματήσει να κάνει κακό στον εαυτό του».

Φυλακές Κορυδαλλού 2022: Θες να σωφρονιστείς, σπουδάζοντας; Πρέπει να αγωνιστείς μέχρι... θανάτου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένας ακόμα φοιτητής-κρατούμενος όμως, έθεσε και εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του κάνοντας λευκή απεργία, δηλαδή να αρνείται  τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και εκείνος απρόσκοπτα τις σπουδές του, δηλαδή το πλέον αυτονόητο, επειδή οι ιθύνοντες αυθαιρετούν.

Ο Βασίλης Αναγνόπουλος, που ξεκίνησε μαζί με τον Βασίλη Δημάκη, λευκή απεργία στις 14/3/22, δεν δικαιώθηκε ακόμα, καθώς δεν έχει κληθεί από το συμβούλιο για να ξεκαθαριστεί και το δικό του... "μπέρδεμα".

Η κατάσταση του σήμερα 17/3/22, με απώλεια τεσσάρων κιλών και ζάχαρο 70, είναι σοβαρή.
Έχει εικόνα αφυδάτωσης ωστόσο με υπεύθυνη δήλωσή του, δεν δέχτηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο κρατουμένων καθώς η λύση δεν είναι η νοσηλεία αλλά η δικαίωση των δικαίων αιτημάτων του.


Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε ξανά απεργία πείνας και μιλάει στο 20/20: «Είναι βασανιστές και διεφθαρμένοι»


Στο μεταξύ προχθές το μεσημέρι, λίγη ώρα πριν ο Βασίλης Δημάκης κληθεί από το τριμελές συμβουλίου των φυλακών, στείλαμε σε όλη τη λίστα των αρμόδιων και συνυπεύθυνων υπουργών τα παρακάτω ερωτήματα.

Απάντηση δεν λάβαμε, όπως και ήταν αναμενόμενο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά, ότι το παρακράτος μεγαλουργεί -και- στις φυλακές προστατευμένο κάτω από τις φτερούγες της κεντρικής εξουσίας.

Υπόψην

Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου

Γενικόυ Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Γ. Παπαθανασίου

Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα

Υφυπουργού Δικαιοσύνης  κ. Γεώργιο Κώτσηρα

Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνο Αλεξανδρή

Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μ.Μακρή

Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο

Αξιότιμοι υπουργοί,

σας κοινοποιώ την αποκαλυπτική συνέντευξη που μου παραχώρησε ο κρατούμενος και απεργός -από χθες 14/3- πείνας και δίψας, Βασίλης Δημάκης με την ελπίδα να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα που -αναπόφευκτα- προκύπτουν:

Για ποιο λόγο εξαιρείται του δικαιώματός του για εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματά του;

Για ποιο λόγο η διεύθυνση της φυλακής Κορυδαλλού αλλοιώνει τον ευεργετικό υπολογισμό έκτισης της ποινής του;

Δεδομένου ότι ο απεργός είναι ήδη πολύ επιβαρυμένος από τις δύο προηγούμενες «λευκές» απεργίες και από τις δεκάδες απεργίες πείνας που έχει υποβάλει τον εαυτό του στο παρελθόν ώστε να κερδίσει τα αυτονόητα, θα ήθελα να γνωρίζω τις θέσεις σας για το θέμα, ώστε να τις συμπεριλάβω στο ρεπορτάζ που ετοιμάζω για τις συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή που κρατείται.

Σε αντίθετη περίπτωση θα συμπεριλάβω την άρνησή σας να μου απαντήσετε.

Με τιμή,

Μαρία Κεφαλά

για το www.2020mag.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ