Το "The Love Van" στα σύνορα της Ουκρανίας: «Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει - Γελούν και παίρνουν τα γλειφιτζούρια» (εικόνες)

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Οικογένειες από την Ουκρανία εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αναζητούν διαφυγή. Η Μαρία Περάκη βρίσκεται στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας στο «Isaccea border» camp. Με το The Love Van, τον Σπύρο Θρεψιάδη και τον Στέφανο Συμινελάκη, διένυσαν 1700 χιλιόμετρα για να φτάσουν εκεί. Σκοπός τους να ζεστάνουν την καρδιά και το σώμα των ανθρώπων που βιώνουν τον ξεριζωμό. Μαγειρεύοντας και προσφέροντας 1000 μερίδες ζεστού φαγητού καθημερινά.

Το
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Μαρία Περάκη, δίνει την "ανταπόκρισή" της από το "μέτωπο" της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες και στέλνει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, στο 2020mag.gr

«Είμαστε περίπου 100 εθελοντές. Η Χάιντι, Αμερικάνα από την Καλιφόρνια ήρθε για βοήθεια. Φτιάχνει βραχιόλια. Η Μιραμπέλα που ο άντρας της είναι από το Βόλο. Πολλοί άνθρωποι που έχουν έρθει από μακριά ή από κοντινότερα. Κολομβία, Μολδαβία...».

Η Μαρία έφυγε από εδώ φορτωμένη γλειφιτζούρια. «Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Γελούν και παίρνουν τα γλειφιτζούρια. Συνήθως είναι πολύ μικρά, μωρά αγκαλιάς, μέχρι και 4-5 χρονών».

Από τα σύνορα περνούν γύρω στα 1000 άτομα την ημέρα. «Γυναίκες με παιδιά. Και ηλικιωμένοι. Απαγορεύεται να περάσουν άντρες εκτός εάν είναι γιατροί ή τρίτεκνοι».

Πως είναι οι άνθρωποι; «Είναι ήρεμοι οι περισσότεροι. Τα παιδιά κρατούν παιχνίδια, αρκουδάκια που τους δίνουμε και χαίρονται με τα γλειφιτζούρια».

Πως είναι η συνεργασία εκεί; «Όλοι, διασώστες, αστυνομικοί, υπεύθυνοι είναι εξαιρετικά ευγενικοί και βοηθητικοί».


To Lovevan στην Ουκρανία: Μπορεί ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να κάνει τη διαφορά; Ναι, μπορεί.


Φωτορεπορτάζ με εικόνες από το «Isaccea border» camp στα σύνορα Ουκρανίας - Ρουμανίας

Σακίδια για το δρόμο με σνακς και είδη υγιεινής

Είδη πρώτης ανάγκης που μπορεί να πάρει ο καθένας

Σπύρος και Στέφανος

Μαρία, Σπύρος, Στέφανος - Thelovevan

Ατομικές κουβέρτες - κάπες

Παιδότοπος σε σκηνή

Η Μαρία και τα... γλειφιτζούρια

Η υπεύθυνη του camp

Εθελοντές υποδέχονται τους πρόσφυγες που η ροή τους ξεπερνά τους 1000 την ημέρα

Ιταλίδες εθελόντριες για κατοικίδια. Οι πρόσφυγες που ταξιδεύουν με τα ζώα τους, θα βρουν τροφές, λουριά, κλουβάκια μεταφοράς

To «Isaccea border» camp

Η Χάιντι, Αμερικάνα από την Καλιφόρνια φτιάχνει βραχιόλια και τα προσφέρει

Ουκρανή μητέρα χτενίζει την κόρη της στην αναμονή για το λεωφορείο που θα τις πάει στο Βουκουρέστι

 

Στο camp υπάρχουν παιδικά καρότσια για όποιον τα έχει ανάγκη

Οι διασώστες κατεβαίνουν για να παραλάβουν τον κόσμο από τον Δούναβη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ