Το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ του γερμανικού ZDF για τα ναζιστικά σύμβολα σε στρατιώτες του Αζόφ (video)

Πριν τη ρωσική εισβολή, πολλά ΜΜΕ του πλανήτη ανησυχούσαν για την ολοένα και αυξανόμενη επιρροή του Τάγματος Αζόφ και άλλων νεοναζιστικών πυρήνων στην Ουκρανία.

Το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ του γερμανικού ZDF για τα ναζιστικά σύμβολα σε στρατιώτες του Αζόφ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το 2014, η γερμανική τηλεόραση ZDF, με ρεπορτάζ της στην Ουκρανία, αποκαλύπτει τα ξεκάθαρα ναζιστικά σύμβολα στα κράνη των στρατιωτών της Ουκρανίας, όπως διακριτικά των SS και σβάστικες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εποχής, από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC: «με το ρεπορτάζ του ZDF, οι Γερμανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με εικόνες από το σκοτεινό παρελθόν της χώρας τους, όταν ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός έδειξε βίντεο με Ουκρανούς στρατιώτες με ναζιστικά σύμβολα στα κράνη τους στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Σε μια αναφορά για την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, ο ανταποκριτής Bernhard Lichte χρησιμοποίησε φωτογραφίες ενός στρατιώτη που φορούσε κράνος μάχης με τους «ρούνους SS» του διαβόητου σώματος ελίτ του Χίτλερ με μαύρες στολές. Ένας δεύτερος στρατιώτης εθεάθη με μια σβάστικα στον εξοπλισμό του. «Εθελοντικά τάγματα από σχεδόν κάθε πολιτικό φάσμα ενισχύουν την κυβερνητική πλευρά», είπε ο ανταποκριτής του ZDF στο ρεπορτάζ του», σημειώνει το ρεπορτάζ του NBC.

Και συνεχίζει: «Το βίντεο γυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. 2014) στην Ουκρανία από ομάδα του νορβηγικού τηλεοπτικού σταθμού TV2. “Γυρίζαμε ένα ρεπορτάζ για το τάγμα AZOV της Ουκρανίας στην ανατολική πόλη Urzuf, όταν συναντήσαμε αυτούς τους στρατιώτες", είπε ο Oysten Bogen, ανταποκριτής του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, στο NBC News».

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ