Πρύτανης ΑΠΘ: «Κανείς μας δεν θέλει να έχει αστυνομία στο campus»

Την παρουσία της ασυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ και όχι τη δημιουργία βιβλιοθήκης, έθεσε ως πρωταρχικό πρόβλημα, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάνου.

Πρύτανης ΑΠΘ: «Κανείς μας δεν θέλει να έχει αστυνομία στο campus»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν είναι η δημιουργία της βιβλιοθήκης  αλλά η παρουσία της αστυνομίας

«Είναι προφανές ότι κανείς μας δεν θέλει να έχει αστυνομία στο campus του πανεπιστημίου», δήλωσε σε συνέντευξη του, στον ραδιοφωνικό σταθμό RadioNorth, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.


Φοιτητής που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ: «Τα ΜΑΤ μας σημάδευαν με κρότου λάμψης στο κεφάλι»


«Σε αυτό το σημείο θέλω να πω το εξής: γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε αστυνομία στο campus; Θεωρεί κανένας, πάλι με την απλή λογική, ότι ένα πρωί ξύπνησε η αστυνομία και είπε δεν έχω τι να κάνω σήμερα, πάμε στο campus; Είναι προφανές ότι κανείς μας δεν θέλει να έχει αστυνομία στο campus. Είναι προφανές ότι αν έχουμε την αυτοσυγκράτηση, που είπα, να λύνουμε τα θέματά μας μεταξύ μας», δήλωσε.


Θεσσαλονίκη: Ξανά στο νοσοκομείο με υποτροπή ο φοιτητής που τραυμάτισαν τα ΜΑΤ


 

Σύμφωνα με το thestival, σχετικά με τα σενάρια που μιλούσαν το τελευταίο διάστημα για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, ο πρύτανης δήλωσε ότι «οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανεξάρτητοι από το Πανεπιστήμιο. Άρα το τι θα κάνει ο κάθε σύλλογος είναι δικαίωμά του και προφανώς δεν καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις. Οι φοιτητικές παρατάξεις παραμένουν στους φοιτητικούς συλλόγους. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο αφορά στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης και όπου χρειάζεται φοιτητική παρέμβαση σε θέματα ακαδημαϊκά. Οι παρατάξεις θα υπάρχουν και θα εκφράζονται μέσω των φοιτητικών συλλόγων».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ