Δίκη Λιγνάδη: Παραδοχή Κούγια για την σεξιστική του συμπεριφορά - Προκλητική η ανακοίνωση του

Σε παραδοχή για τη σεξιστική του επίθεση σε γυναίκες δημοσιογράφους προχώρησε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, με μία κατάπτυστη ανακοίνωση.

Δίκη Λιγνάδη: Παραδοχή Κούγια για την σεξιστική του συμπεριφορά - Προκλητική η ανακοίνωση του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στη σημερινή δικάσιμο, μετά τη διακοπή της συγκλονιστικής κατάθεσης του Νίκου Σ. όπου και περιέγραψε υπο έντονη ψυχολογική φόρτιση τον βιασμό του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο Αλέξης Κούγια, περνόντας μπροστά από γυναίκες που στήριζαν εκείνη την ώρα ψυχολογικά τον Νίκο Σ., όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του, γέλασε ειρωνικά και απευθυνόμενος στις ίδιες δήλωσε «κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η ακριβής φράση ήταν «πατσαβούρες, βουλώστε το και βρείτε κανέναν άντρα».


Δίκη Λιγνάδη: Συγκλονιστική κατάθεση του Νίκου Σ. - Σεξιστική επίθεση Κούγια


Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, στην απαράδεκτη ανακοίνωση που εξέδωσε εκτός του ότι αναφέρει το ολόκληρο το όνομα του πρώτου καταγγέλλοντα, εξαπολύει εκ νέου επίθεση στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου και με ειρωνεία υπογραμμίζει ότι την ελπίζει πως την Παρασκευή ο Νίκος Σ. «να έχει συνέλθει από την ψυχική και σωματική εξάντληση, ώστε με την αξιοπιστία του να βοηθήσει το δικαστήριο να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση».

Ο Αλέξης Κούγιας υπογράφει την ανακοίνωση του ως «ομοφοβικός και ρατσιστής, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Σήμερα στο Δικαστήριο του Δημήτρη Λιγνάδη μάς έκαναν την τιμή να είναι όλοι αυτοί που κατά τον ίδιο οργάνωσαν – κατασκεύασαν όλη αυτή τη βρομερή σκευωρία εις βάρος του.

Ήταν η κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, η αρχιέρεια κατά τον κο Λιγνάδη του metoo, ήταν ο κ. Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, αυτός που ισχυρίστηκε στην κωμική, νομικού και ουσιαστικού περιεχομένου, μήνυσή του, που συνέταξε και κατέθεσε η δικηγόρος Κουρτέση, ότι δήθεν ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίαζε καθημερινά από το 1995 έως το 1998, δηλαδή περίπου χίλιες και πλέον φορές, χωρίς ποτέ να τον καταγγείλει, και επιτέλους έκανε την τιμή στο Δικαστήριο να εμφανιστεί μετά από αναζήτηση ημερών ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα), ηλικίας σήμερα 36 ετών, ο οποίος ισχυρίστηκε το εξωφρενικό γεγονός, ότι δήθεν πριν 17 χρόνια ο Δημήτρης Λιγνάδης τον κάλεσε στο σπίτι, όπου ήταν μαζί με έναν εικοσιπεντάχρονο γυμνοί και, μόλις μπήκε στο σπίτι, του ζήτησαν να τους κάνει πεοθηλασμό, πράξη που αυτός αδιαμαρτύρητα έκανε, και ακολούθως ότι του εισήγαγε στον πρωκτό του ένα τεράστιο σίδερο, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στα μονόζυγα, το οποίο απλώς του προκάλεσε πόνο, χωρίς ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα) να χρειαστεί ποτέ να πάει σε κλινική, ούτε να αποκαλύψει ποτέ τι του συνέβη, και ότι αποφάσισε αυτό να το κάνει, αυθόρμητα, αρχές Φεβρουαρίου του 2021 στην ιδιαίτερα αξιόπιστη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών κας Ναταλί Χατζηαντωνίου, γιατί θέλησε με αυτή του την πράξη να βοηθήσει όλους αυτούς που ήθελαν να καταγγείλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς όμως να αποκαλύψει στη συνέντευξη, ούτε τα δικά του στοιχεία, ούτε του Δημήτρη Λιγνάδη, μη μπορώντας να απαντήσει στην ερώτηση της κας Προέδρου, πώς, αφού δεν αποκάλυπτε τα στοιχεία του κου Δημήτρη Λιγνάδη, θα αποφάσιζαν τα θύματά του να τον καταγγείλουν.

Ο συγκεκριμένος, ενώ περιέγραψε με ψυχραιμία όλη αυτή τη μυθιστορηματική διήγησή του, όπου οι βιαστές του ήταν δύο  και όχι μόνο ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του το Δικαστήριο και ειδικά η κα Πρόεδρος, άρχισε να υποκρίνεται πως κλαίει με λυγμούς, χωρίς δάκρυα όμως, και το Δικαστήριο διέκοψε. Μόλις βγήκε από την αίθουσα του Δικαστηρίου και έξω από αυτό τον περιέβαλλαν η κα Ναταλί Χαζτηαντωνίου, μία δημοσιογράφος με κοντά μαλλιά, ονόματι Αλεβιζοπούλου, όπως πληροφορήθηκα σήμερα, κάποιες άλλες κυρίες και, λες και τον είχε υπό την προστασία του, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, όλοι μαζί άρχισαν να γελούν.

Εκείνη την στιγμή περνούσα εγώ από μπροστά τους και, μόλις τους είδα, γέλασα ειρωνικά και τότε όλοι μαζί άρχισαν να με βρίζουν, απευθύνοντάς μου την εξυβριστική προς εμέ ερώτηση «γιατί γελάς, ρε σκουπίδι;» και τότε εγώ αυθόρμητα τους απάντησα ότι γελάω με αυτό το θέατρο που παίζεται μέσα στο Δικαστήριο και κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε.

Αυτό ήταν όλο το δήθεν επεισόδιο και η δήθεν εξύβρισή μου και εκεί τελείωσαν όλα, αφού εγώ επέστρεψα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όπου μόλις τότε εμφανίστηκαν οι Δικαστές, και επήλθε αμέσως το τέλος της διαδικασίας, γιατί δήθεν ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα) ήταν εξαντλημένος από τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου και του κυρίου Βλάχου και δεν είχε την ψυχολογική και σωματική δύναμη να απαντήσει στις ερωτήσεις μου, που θα ξεκινούσαν αμέσως.

Αυτονόητο είναι ότι καμία αυτόφωρη διαδικασία ούτε και διαμαρτυρία υπήρξε εις βάρος μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου γι’ αυτή τη διάδοση της ψευδούς ειδήσεως.

Τα υπόλοιπα την Παρασκευή και ελπίζω ο Νίκος Σ. (σ.σ. το avgi.gr έχει αφαιρέσει το όνομα) να έχει συνέλθει από την ψυχική και σωματική εξάντληση, ώστε με την αξιοπιστία του να βοηθήσει το Δικαστήριο να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση, η οποία κατά την άποψη των καταγγελλόντων πρέπει να είναι ο δημόσιος απαγχονισμός του κατηγορουμένου, ώστε να γλιτώσουν τα μελλοντικά θύματα από τους βιασμούς του.

Αθήνα, 01/06/2022
Με εκτίμηση & σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας,
ομοφοβικός και ρατσιστής,
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ