Ρήτρα αναπροσαρμογής: Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι ηλικιωμένων παρά την απόφαση του δικαστηρίου

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία δημοσιεύει το avgi.gr, σχετικά με διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, σε ζευγάρι ηλικιωμένων στο Νέο Κόσμο.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι ηλικιωμένων παρά την απόφαση του δικαστηρίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει η δημοσίευση τη καταγγελίας, το ζευγάρι των ηλικιωμένων που ζει με μια σύνταξη 500 ευρώ, βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 3 Μαρτίου έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό από τη ΔΕΗ ύψους 449 ευρώ εκ των οποίων τα 425 ευρώ ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατέβαλε 110 ευρώ και στις 4 Μαΐου έλαβε λογαριασμό ύψους 785 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι 216, 35 ευρώ και το αντίτιμο του ρεύματος γύρω στα 120 ευρώ.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων μπόρεσε να πληρώσει στις 30 Μαΐου ποσό 150 ευρώ στη ΔΕΗ καθώς με τη σύνταξη των 500 ευρώ αδυνατούσε να πληρώσει περισσότερα χρήματα.

Παρά την πληρωμή, την επομένη  η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή ρεύματος. Διακοπή η οποία συνεχίζεται πάρα το γεγονός ότι υπήρξε διαβεβαίωση από τη ΔΕΗ πως με την τελευταία απόδειξη πληρωμής θα ικανοποιηθεί το αίτημα επανασύδνεσης.  

Αντί για επανασύνδεση, το ζευγάρι των ηλικιωμένων δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από δικηγορική εταιρεία πως εάν δεν πληρώσουν ολόκληρο το ποσό δεν πρόκειται να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.


Εκπρόσωποι της ΔΕΗ: «Αν δεν πληρωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, θα πέσει η κυβέρνηση - Μπαταχτσήδες όσοι δεν πληρώνουν» (video)


Το ζευγάρι των ηλικιωμένων που πλήρωσε 150 ευρώ στη ΔΕΗ μόλις πήρε τη σύνταξη των 500 ευρώ, αδυνατεί αυτή τη στιγμή να πληρώσει περισσότερα και όπως εξήγησε με την πληρωμή της επόμενης σύνταξης θα μπορέσει να κάνει νέα κατάθεση.

Να σημειωθεί ότι η διακοπή συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι με την απόφαση του δικαστηρίου δεν επιτρέπεται η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι τις 6 Ιουλίου οπότε και εκδικάζεται η αγωγή που έχουν καταθέσει καταναλωτές μέσω του ΙΝΚΑ.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η ΕΚΠΟΙΖΩ ενώ τα στοιχεία του ηλικιωμένου ζευγαριού είναι στη διάθεση του avgi.gr.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ