Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο... Αλέξης: Κούγιας κατά πάντων

«Η ήττα του σεξισμού, της ομοφοβίας και του ολοκληρωτισμού είναι μία καθημερινή μάχη και αφορά ολόκληρη την κοινωνία».

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο... Αλέξης: Κούγιας κατά πάντων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πάνω από 500 και συνεχίζεται η καταμέτρηση των νέων υπογραφών, είναι πλέον οι άνθρωποι του θεάτρου και δημοσιογράφοι που αντιδρούν στις πρακτικές υπεράσπισης του Αλέξη Κούγια. Μια κίνηση που έκανε τον δικηγόρο να βγάλει νέα -έχουμε χάσει το μέτρημα- ανακοίνωση, απάντηση.

Ολόκληρη η επιστολή

«Εδώ και καιρό παρακολουθούμε την προσπάθεια του κ. Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους και μέλη του καλλιτεχνικού χώρου ως τακτική υπεράσπισης του πελάτη του Δ.Λιγνάδη. Μέσω των σχεδόν καθημερινών ανακοινώσεών του, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, μέλη του καλλιτεχνικού χώρου, παρουσιαστές πρωινών εκπομπών εναλλάσσονται στον κατάλογο των “σκευωρών” και κατονομάζονται ως επικεφαλής μίας “συνωμοσίας” ενοχοποίησης του κ.Λιγνάδη ή ενός “δημοσιογραφικού κυκλώματος” που επιχειρεί να “παραπληροφορήσει το κοινό” για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ταυτόχρονα ο κ. Κούγιας επιτίθεται στους μάρτυρες και τα θύματα βγάζοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη ονόματά τους, αναφέροντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ιατρικής φύσεως, αποκαλώντας τους δημοσίως με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ή χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα για να αποδείξει ότι είναι «ύποπτης» ηθικής, άρα οι μαρτυρίες τους είναι αναξιόπιστες. Εξυπακούεται ότι ο κάθε δικηγόρος έχει το απόλυτο δικαίωμα να επιλέξει την υπερασπιστική γραμμή που εκφράζει τον ίδιο και τον πελάτη του. Δεν μπορούμε, όμως, παρά να ανησυχούμε για τον τρόπο, συχνά ακραία ομοφοβικό, με τον οποίον εκφράζεται ο κ. Κούγιας, που μας γυρίζει πίσω πολλές δεκαετίες. Δεν δίστασε, μάλιστα, να εμπλέξει το όνομα ακόμα και του Μάνου Χατζιδάκι ή του Κάρολου Κουν προσπαθώντας να ταυτίσει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, γυρίζοντάς μας πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή της Αυριανής.Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε και για τον τρόπο που στοχοποιούνται δημοσιογράφοι που απλώς κάνουν την δουλειά τους, επειδή επέλεξαν να την κάνουν με έναν τρόπο που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κ. Κούγια και του πελάτη του. Το Παρατηρητήριο της Δίκης Λιγνάδη μάλιστα δεν κάνει άλλο παρά να παραθέτει την πιστή απομαγνητοφώνηση των όσων λέγονται και ακούγονται στο δικαστήριο. Κι όμως τόσο οι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει αυτό το έργο, όσο και όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση λόγω της δουλειάς τους (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ναταλί Χατζηαντωνίου που πήρε την συνέντευξη του Νίκου Σ. με την οποία άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου), λοιδωρούνται ή υβρίζονται, διασύρονται και συκοφαντούνται χωρίς να χρησιμοποιούνται μάλιστα τα ένδικα μέσα (κλήση ως μαρτύρων, κατάθεση μήνυσης κλπ.) που έχει στη “φαρετρα” του ένας δικηγόρος, πεπεισμένος για όλα αυτά που υποστηρίζει δημοσίως. Όταν ξέσπασε αυτό που ονομάζουμε «ελληνικό metoo», θεωρήσαμε σημαντικό το ότι τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για όσα τους έχουν συμβεί. Τώρα καλούμαστε πάλι να υπερασπιστούμε όσους μίλησαν, να υπερασπιστούμε την ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμα της κοινωνίας να ενημερώνεται σφαιρικά και αμερόληπτα. Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, των θυμάτων και των μαρτύρων που δέχονται δημόσια επίθεση από τον κ. Κούγια για λογαριασμό του εντολέα του κ. Λιγνάδη. Η ήττα του σεξισμού, της ομοφοβίας και του ολοκληρωτισμού είναι μία καθημερινή μάχη και αφορά ολόκληρη την κοινωνία».

Κούγιας κατά πάντων- νέες απειλές για αγωγές

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη που στοχοποίησε όποιον τόλμησε να στηλιτεύσει την πρακτική του -μεταξύ αυτών και την υπογράφουσα - ξαναχτύπησε χθες με νέα ανακοίνωση στην οποία έγινα μία... «κυρία Κεφαλά»«Το τελευταίο τριήμερο με αναρτήσεις κυρίως μιας κυρίας Κεφαλά, ενός ομογάλακτου ακτιβιστή και «δημοσιογράφου» ονόματι Αγγελίδη, αλλά και μιας κυρίας Μαρίας Λουκά, καθώς και μέσω συγκεντρώσεως υπογραφών καταρτίσθηκε ένας κατάλογος 343 δημοσιογράφων – ηθοποιών – σκηνοθετών παντελώς αγνώστων σε εμέ, αλλά και νομίζω στο σύνολο του ελληνικού λαού, των περισσότερων χωρίς εργασία, όπως με πληροφόρησε ο κ. Λιγνάδης...».

Αυτοί λοιπόν οι άγνωστοι και ανεπάγγελτοι που έχουν διπλασιαστεί από χθες «δέχτηκαν να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους και δέχτηκαν να αυτοεξευτελίζονται και να διαμαρτύρονται, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα από τη δίκη, για το πώς αποδεικνύω τους ισχυρισμούς του κυρίου κατηγορουμένου και παράλληλα οδηγώ σε κατάρρευση όλη αυτή την κατασκευασμένη κατηγορία».

Αύριο λοιπόν εμείς οι... «ψυχροί σκευωροί» θα βρισκόμαστε στη δίκη γιατί: «...Την Πέμπτη τα ίδια πρόσωπα, αυτοί οι ψυχροί σκευωροί, έχουν καλέσει, για να τους συμπαρασταθούν στο Δικαστήριο, λες και αυτοί είναι οι βιασθέντες και όχι τα δήθεν θύματα του κ. Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και όχι τα δήθεν θύματα του κ. Λιγνάδη, διάφορες ακτιβιστικές οργανώσεις  metoo και ΛΟΑΤΚΙ, με σκοπό είτε να τρομοκρατήσουν εμένα , είτε να επηρεάσουν την κρίση του Δικαστηρίου, χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό που κάνουν και χωρίς να τους συγκρατούν και να τους αποτρέπουν γι’ αυτά που κάνουν, οι τρεις δικηγόροι που παρίστανται σ’ αυτή τη δίκη...»

Στο τέλος μας δηλώνει: «...Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να γράψουν, ό,τι και να μηχανευτούν, ούτε τη Δικαιοσύνη μπορούν να επηρεάσουν, αλλά ούτε και εμένα μπορούν να κάμψουν να μην κάνω το καθήκον μου και να μη βοηθήσω το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση. Για κάθε λέξη υβριστική και για κάθε φράση συκοφαντική θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει και την ώρα που πρέπει».

Υ.Γ Καθρεφτάκι για τις απειλές, ραντεβού αύριο.

 


 Ο Νίκος Σ. αντιμετώπισε με θάρρος τον χυδαίο Κούγια: «Δεν θα κάτσω να κακοποιούμαι ξανά και ξανά. Από τι ύλη είμαι;»


 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ