Εκδικητική απόλυση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου, που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας. Πρόκειται για τη μοναδική σύμβαση που δεν ανανεώθηκε.

Εκδικητική απόλυση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η απόλυση είναι συνέχεια των διώξεων του περσινού Μάρτη, όταν, με παραπομπή του τότε Αναπληρωτή Διοικητή (τοποθετημένου από τον ΣΥΡΙΖΑ) Βαμβουρέλλη και υπογραφή του τότε και νυν Διοικητή (τοποθετημένου από τη ΝΔ) Γρηγορόπουλου, επιβλήθηκαν πρόστιμα στον Νικόλα Σκούφογλου και άλλον έναν ειδικευόμενο γιατρό για "απρεπή και επιθετική συμπεριφορά προς το πρόσωπο του Αναπληρωτή Διοικητή", "απείθεια" και "μη σωστή χρήση μάσκας". Στην πραγματικότητα, αιτία των διώξεων ήταν ότι οι γιατροί αντέδρασαν στην αυταρχική συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή και επεσήμαναν τις δραματικές ελλείψεις του νοσοκομείου σε μια εποχή έξαρσης της επιδημίας», καταγγέλλει η ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Σύστημα η αυταρχική συμπεριφορά και οι διώξεις

Είναι γεγονός ότι το νοσοκομείο που θεωρείται η «ναυαρχίδα» του Δημοσίου Συστήματος Υγείας απαξιώνεται συστηματικά. Και όποιος τολμήσει να μιλήσει διώκεται. Πέρυσι στις 12/6 γράφαμε: Ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, διοικητής και επί κυβέρνησης Σαμαρά, φέρεται να επιδεικνύει αυταρχική συμπεριφορά ,όπως πολλές φορές έχει καταγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων: «Συνεχίζουμε, επισημαίνεται σε ανακοίνωση, να δίνουμε τη μάχη με τις νόσους στην πρώτη γραμμή, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τα προβλήματα, διεκδικούμε ακόμη και τα αυτονόητα. Δεν μας φιμώνουν. Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν». Τελευταίο είναι το φαινόμενο της μαζικής αποχώρησης στελεχών των διοικητικών υπηρεσιών. Με αποτέλεσμα οι ήδη υποστελεχωμένες διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Ο αυταρχισμός του εκφράζεται με κλήσεις σε απολογία και ποινές καθώς και με συνεχόμενες μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία».


Γιατρός του "Ευαγγελισμού" στο 2020mag.gr: «Με εντολή της κυβέρνησης κόπηκαν τα τακτικά χειρουργεία και μειώθηκαν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία»


Σήμερα, 164 γιατροί με υπογεγραμμένο κείμενο τους στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου τους και δηλώνουν:

«Καταγγέλλουμε την απόλυση του ορθοπεδικού Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός ιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο ο Διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης. Πρόκειται για εξώφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης.
Σε μια περίοδο κατά την οποία δίνονται κίνητρα σε ιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί "απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς" και "απείθειας" προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Η "απείθεια" και η "απρεπής συμπεριφορά" συνίσταντο στο ότι οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας.
Το μήνυμα είναι σαφές. Όποιος έχει αντίθετη άποψη από αυτήν της διοίκησης στον Ευαγγελισμό κινδυνεύει με ποινή, μέχρι και απόλυση. Ο Διοικητής του Ευαγγελισμού, κομματικό στέλεχος και με επαγγελματική ιδιότητα άσχετη με τον χώρο της Υγείας, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κρίνει ποιος ιατρός χωράει και ποιος όχι, ακόμα και παραβιάζοντας κατάφωρα τη γνώμη των επιστημονικά υπεύθυνων ιατρών (ο Συντονιστής Διευθυντής του Ορθοπεδικού Τμήματος και ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα ενέκριναν την παράταση του συναδέλφου).
Στεκόμαστε απερίφραστα ενάντια στις απολύσεις ιατρών από το ήδη χειμαζόμενο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν θα ανεχτούμε την ποινικοποίηση της άποψης και την κατάχρηση εξουσίας από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ