Ο Ανδρέας Λοβέρδος... στενoχωρήθηκε από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε στενοχωρημένος και ανήσυχος για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ότι αφορά «το εργαλείο που λέγεται μετανάστες, που η Τουρκία χρησιμοποιεί» καθώς η απόφαση «απαγορεύει σε ένα κράτος κυρίαρχο να ελέγξει τα σύνορά του». Βέβαια, ο πνιγμός προσφύγων δεν μπορεί να αποκαλείται «έλεγχος των συνόρων».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος... στενoχωρήθηκε από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ΠΑΣΟΚ είναι προδιαγεγραμμένο πως θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή δεν μπορεί να μείνει μακριά από τις εθνικιστικές κορώνες με οποιοδήποτε κόστος και να έχουν αυτές, στην αξία της ανθρώπινης ζωής. 

Ηχηρή υποψηφιότητα για τη διαγραφή από οποιοδήποτε κόμμα με τις ελάχιστες ανθρωπιστικές αρχές έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς να υπαινισσόμαστε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ανθρωπιστικές αρχές, ο οποίος τόνισε τα προαναφερόμενα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου. Η απόφαση του ΕΔΔΑ δεν αποδεχόταν κάθετα τις κατηγορίες για επαναπροωθήσεις, αλλά αυτό που όριζε ήταν πως υπήρξε παραβίαση των Άρθρων 2 και 3, με το άρθρο 2 να αφορά το Δικαίωμα στη Ζωή. Με λίγα λόγια, πως το Ελληνικό Λιμενικό δεν προσπάθησε να διασώσει τα 11 γυναικόπαιδα, αλλά αντίθετα παρεμπόδισε και τη διάσωσή τους.

Οπότε αν ο Ανδρέας Λοβέρδος ενοχλείται και ανησυχεί για το Δικαίωμα στη Ζωή, ίσως να βρίσκεται σε λάθος χώρα και πιθανώς σε λάθος ήπειρο, μιας και τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης -όπως το ΕΔΔΑ- λαμβάνουν συχνά θέσεις εναντίον των κρατών που αψηφούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το βίντεο αποτελεί μέρος της υποεκπομπής τα «Νέα της Τουρκίας» που αποτελεί ανεπίσημο ένθετο μετά τις 08:00 καθημερινά, όπου υπάρχει σύνδεση με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη και ανάλυσή του. Το εν λόγω ένθετο εδώ και μήνες απασχολεί την κοινή γνώμη με τις ακραίες φωνές των Τούρκων εθνικιστών, ώστε να μην ασχολούμαστε με την ακρίβεια, την ανέχεια και την φτωχοποίηση μεγάλου ποσοστού των συμπολιτών μας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος το 2014, πέντε περίπου μήνες μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ανέλαβε Υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης Σαμαρά. Τα έτη 2009-2010 διετέλεσε Υπουργός Εργασίας στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ στην Κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν Υπουργός Υγείας από το 2010 έως το 2012. Δηλαδή την κρίσιμη στιγμή των Μνημονίων. Το όνομά του αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο του FBI που διαβιβάστηκε τον Ιούνιο του 2022 και δεν μεταφράστηκε από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ., το οποίο τον εμφανίζει να «έχει λάβει 20.000 ευρώ από τη Novartis με σκοπό να προωθήσει σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας έναντι ανταγωνιστικού και φτηνότερου φαρμάκου». Τέλος, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στήριξε στον δεύτερο γύρο τον νικητή Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει ως «ασυλία» υπέρ του, μιας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται εξαιρετικά άτολμος για την εξυγίανση του ΠΑΣΟΚ από τις ακραίες φωνές.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ