Νέοι δικηγόροι (ΕΑΝΔΑ) κατά Κούγια: «Οι ντροπιαστικές και παράνομες ενέργειές του υπονομεύουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

Με ψήφισμά τους, το αύριο της ελληνικής δικηγορίας, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), καταγγέλλουν τις αθλιότητες του Αλέξη Κούγια. 

Νέοι δικηγόροι (ΕΑΝΔΑ) κατά Κούγια: «Οι ντροπιαστικές και παράνομες ενέργειές του υπονομεύουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με αφορμή τη χθεσινή νέα αθλιότητα του Αλέξη Κούγια, που στόχο είχε τη διαπόμπευση των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, οι νέοι και ασκούμενοι δικηγόροι του ΕΑΝΔΑ καταγγέλλουν τις ενέργειές του, χαρακτηρίζοντάς τες ντροπιαστικές και παράνομες.

Στο ψήφισμά τους, που δημοσίευσαν σήμερα στην ιστοσελίδα τους, οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι αναφέρουν αναλυτικά:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΓΙΑ

Καταδικάζουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αλέξης Κούγιας με την οποία επιχειρήθηκε η διαπόμπευση προσώπων με ανάρτηση προσωπικών τους φωτογραφιών που είχαν κεντρικό ρόλο στη δίκη Λιγνάδη. Οι ντροπιαστικές και παράνομες ενέργειες του κ. Κούγια που αποβλέπουν στην στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, υπονομεύουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης, εκμηδενίζουν τις αρχές και τις αξίες του δικηγορικού σώματος και ευτελίζουν το λειτούργημα του δικηγόρου. 

Το παιχνίδι εντυπώσεων και ο κατήφορος που επέλεξε να ακολουθήσει ο κ.Κούγιας δεν θα συμπαρασύρει ούτε την ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας, ούτε την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. 

Καλούμε τα Πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να προβούν άμεσα στις νόμιμες ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ


Διαβάστε ακόμα: Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας για Κούγια: «Δεν είναι συνάδελφός μας, είναι η ντροπή του δικηγορικού επαγγέλματος»


 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ