Απίστευτο περιστατικό στο «Γ.Ν. Λήμνου»: Αφού ο διοικητής «ξεζούμισε» αναισθησιολόγο με 79 εφημερίες σε 90 ημέρες, τώρα τον διώκει!

«Η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο τον διοικητή, το υπουργείο και την κυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΕΝΓΕ.

Απίστευτο περιστατικό στο «Γ.Ν. Λήμνου»: Αφού ο διοικητής «ξεζούμισε» αναισθησιολόγο με 79 εφημερίες σε 90 ημέρες, τώρα τον διώκει!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα απίστευτο περιστατικό, που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το πόσο παραμελημένο έχει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας η κυβέρνηση, συμβαίνει στη Λήμνο!

Εκεί, ο διοικητής του «Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου» καλεί για απολογία τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του κτιρίου.

Όλο αυτό συμβαίνει ενώ την ίδια ώρα, ο ίδιος διοικητής, έχει «ξεζουμίσει» ουσιαστικά τον συγκεκριμένο γιατρό, καθώς σε αντίθεση με ό,τι ορίζει ο νόμος, του έχει επιβάλει εξαντλητική εφημέρευση όλο αυτό το διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΕΝΓΕ, από τον Φλεβάρη μέχρι τον Απρίλη, ο εν λόγω αναισθησιολόγος έκανε τις 79 από τις 90 εφημερίες. Ενώ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο εφημέρευσε 50 συνεχόμενες (!) φορές.

Ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης από τον διοικητή είναι το γεγονός ότι ο μοναδικός αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου απλά απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας σε ασθενείς!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΟΕΝΓΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Αθήνα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Α.Π:12440

Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Γ.Ν-Κ.Υ Λήμνου ο οποίος συνεχίζει την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του προς γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο προΐσταται.

Αφού κατένειμε κλίνες σε τμήματα που δεν υπάρχουν, αφού όρισε επιστημονικά υπεύθυνους ιατρούς άλλους από τους Διευθυντές των τμημάτων, τώρα καλεί σε έγγραφη απολογία τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του νοσοκομείου, ο οποίος αφού έχει εξαναγκασθεί από τον Διοικητή σε εξαντλητική υπερεφημέρευση (μέχρι και δύο μήνες συνεχόμενα!), απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας σε ασθενείς. 

O συνάδελφος πραγματοποίησε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, δηλαδή μέσα σε 90 μέρες 79 συνεχόμενες εφημερίες, από τον Mαϊο έως τον Ιούνιο 50 συνεχόμενες εφημερίες και, τον Ιούλιο 19 συνεχόμενες εφημερίες και έπεται συνέχεια. Αντί να απολογηθεί ο διοικητής που παραβιάζει τη νομοθεσία χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, καλεί σε απολογία  τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του νοσοκομείου ο οποίος απαίτησε το αυτονόητο, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να χορηγεί με ασφάλεια αναισθησία στους ασθενείς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με έναν μοναδικό αναισθησιολόγο δε μπορούν να πραγματοποιούνται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία. Η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο τον διοικητή, το υπουργείο και την κυβέρνηση.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του συναδέλφου Αναισθησιολόγου και να ασχοληθεί με την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου Λήμνου. Η απάντηση στην έλλειψη προσωπικού δεν είναι η παραβίαση των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζόμενων.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες  πρακτικές ξεφεύγουν από τη σφαίρα της γραφικότητας και εμπίπτουν στο πεδίο της επικινδυνότητας για ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς και μη). 

Μοναδική διέξοδος στον οδοστρωτήρα της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της υγείας του λαού είναι το αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα μας, της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης.

Φωτογραφία: Ράδιο Λήμνος 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ