Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό στο Εφετείο

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να εξεταστεί αν παραβιάστηκε ο Αντιρατσιστικός νόμος σε σχέση με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό στο Εφετείο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο δεύτερος ναζιστικός χαιρετισμός στον οποίο προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης εξετάζεται πλέον από την Εισαγγελία. Το 20/20 έχει ήδη θέσει στην διάθεση του κοινού, τόσο τις θέσεις των συνηγόρων της υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων του Μ.Κεφαλά και Σ.Αρχοντάκη. Αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες οι δικηγόροι που βρίσκονταν στην δικαστική αίθουσα εκείνη την ημέρα, αλλά ενδεχομένως και πρόσωπα που βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη την στιγμή. Την έρευνα έχει αναλάβει η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μαρία Καραμανώλη, η οποία είναι αρμόδια για τα εγκλήματα ρατσιστικής φύσης.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το χειροκρότημα του κοινού σε μια αποστροφή του λόγου της Μάγδας Φύσσα, ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης ζήτησε από την έδρα να παρέμβει, ο Κ. Παπαδάκης ανταπάντησε, με την κα Φύσσα να ρωτά τον Κ. Πλεύρη «Θα τολμούσατε να χαιρετίσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;». Αυτός, χωρίς ντροπή, χαιρέτησε ναζιστικά για 3-4 δευτερόλεπτα. Αργότερα η Πρόεδρος αναρωτήθηκε αν ο ναζιστικός χαιρετισμός συνέβη μπροστά στο Προεδρείο για να λάβει την απάντηση από τους συνηγόρους της πάλαι ποτέ πολιτικής αγωγής πως συνέβη μπροστά τους. Για την ιστορία, η εισαγγελέας που βρίσκονταν στα αριστερά όπως κοιτάμε την έδρα, είχε την καλύτερη οπτική γωνία, διότι αν κοίταζε την Μάγδα Φύσσα όταν μιλούσε από την θέση του μάρτυρα, θα την κοίταζε διαγώνια αριστερά και λίγο πιο αριστερά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετούσε ναζιστικά. Όμως, αρνήθηκε πως είδε κάτι. Ίσως είναι η στιγμή να φέρουμε ξένους διαιτητές στα ελληνικά δικαστήρια, όπως συνέβη στο ποδόσφαιρο! Για την πληρότητα του ρεπορτάζ, να αναφέρουμε πως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Δευτέρα ή την Τετάρτη μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ