Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αναπόφευκτη»

Μετά την προκλητική αθώωση των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του, Ελένη, τόνισε ότι ο αγώνας για δικαίωση θα συνεχιστεί.

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αναπόφευκτη»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σοκ προκάλεσε στον περισσότερο κόσμο η απόφαση του δικαστηρίου για αθώωση των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, 5 χρόνια μετά από αυτήν.

Η μητέρα του, Ελένη, όμως, δεν θα το αφήσει έτσι. Όπως η ίδια ανέφερε με δήλωσή της στην Εφ.Συν, θα κυνηγήσει την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τονίζοντας πως: «Αν λοιπόν το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να αξιολογήσει ορθά τις πράξεις των αστυνομικών στο οπτικοακουστικό υλικό, το πόρισμα των κρατικών ιατροδικαστών και τις μαρτυρικές καταθέσεις, η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αναπόφευκτη».

Ολόκληρη η δήλωση της Ελένης Κωστοπούλου:

«Η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για τη δολοφονία του Ζακ αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν ταλαιπωρήθηκαν και βίωσαν δημόσιο διασυρμό.

Η ταλαιπωρία τους δεν φάνηκε καθόλου στη δίκη, όπου ήταν άνετοι, αραγμένοι στα καθίσματά τους, μισοκοιμισμένοι, χωρίς ίχνος συναίσθησης του τι προκάλεσαν ή ενοχής για το πώς διαχειρίστηκαν τη ζωή του παιδιού μας, που πέθανε στα χέρια τους με σφιχτά δεματικά που είχαν υποχρέωση να κόψουν και να του δώσουν ελπίδα να ζήσει.

Τον δημόσιο διασυρμό τους τον προκάλεσαν οι πράξεις τους, η βαρβαρότητά τους, η αδιαφορία τους, η συγκάλυψη και η άρνηση να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν την αλήθεια, όπως όφειλαν. Άραγε ποιο κομμάτι της κοινωνίας πιστεύετε ότι στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία που χτυπά, βασανίζει, σκοτώνει και ασκεί βία χωρίς λόγο και αιτία;

Η συνήγορός τους Βαρελα στη δίκη είχε υποτιμήσει το αρχικό πόρισμα της ΕΔΕ αναφέροντας ότι οι αξιωματικοί που το συνέταξαν ήταν συριζαίοι, άρα κατά τη γνώμη της το πόρισμα δεν είχε σημασία και αξία. Ήταν λοιπόν αναμενόμενη η τελική απόφαση και προδιαγεγραμμένη η "πλήρης αθώωση" των εμπλεκομένων.

Αν λοιπόν το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να αξιολογήσει ορθά τις πράξεις των αστυνομικών στο οπτικοακουστικό υλικό, το πόρισμα των κρατικών ιατροδικαστών και τις μαρτυρικές καταθέσεις, η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αναπόφευκτη.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να μην αναγκαστούμε να προδώσουμε τις αξίες και την ανθρωπιά μας. Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ