Ύπαρξη «σπείρας» (με σπουργίτια;) που κλέβει... βρεφικά γάλατα ανακοίνωσε ο Μασούτης

Σε μαγνητοφωνημένη ανακοίνωσή του -ιδιαίτερα σπάνιο για Πρόεδρο εταιρείας σούπερ μάρκετ να βγαίνει ο ίδιος μπροστά- ο Γιάννης Μασούτης ανέφερε πως έβαλαν αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα, επειδή υπάρχει μια... σπείρα που κλέβει παιδικά γάλατα και τα διοχετεύει σε μίνι μάρκετ! Μαζί με αυτά, ας δούμε και την υπέροχη φιλία του με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Περίπου στις 17:30 του απογεύματος της Πέμπτης, ο Γιάννης Μασούτης εμφανίστηκε σε ηχογραφημένο του μήνυμα στο Live News όπου ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίασε την γνωμούλα του Προέδρου της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» ως απόλυτο γεγονός. Για όποιον δεν έχει πλήρη εικόνα για τον κύριο Γιάννη Μασούτη, είναι επίσης Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ παρουσιάζεται ως άτομο που έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία του Άδωνη Γεωργιάδη σε υποκατάστημα της αλυσίδας Μασούτης, ως ανταμοιβή για τις καλύτερες τιμές στο Καλάθι του Νοικοκυριού. Βέβαια όπως έχουμε αναδείξει, τα καταστήματα δεν είχαν ούτε τις χαμηλότερες τιμές, ούτε την μεγαλύτερη πτώση τιμών, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μια ιστορία... αγάπης.

Love is in the air

Όταν τις ημέρες πριν την 25η Μαρτίου 2021 η εταιρεία Μασούτης είχε υποχρεώσει τους υπαλλήλους να σταματούν την εργασία τους όποτε ακούγεται από τα μεγάφωνα ο εθνικός ύμνος και να βαράνε προσοχές στα παριζάκια ή σε οτιδήποτε άλλο εργάζονταν, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Όχι μόνο για το κόνσεπτ, αλλά και γιατί σε μια μέση επίσκεψη, μπορεί ένας πελάτης να το άκουγε πολλές φορές και όλοι έβλεπαν τα ξενερωμένα πρόσωπα των στρατιωτικοποιημένων υπαλλήλων, που ήταν υποχρεωμένοι να ανεχτούν αυτή «την υπέροχη ιδέα του αφεντικού».

Στις αντιδράσεις ξεπρόβαλε μέσα από τα ματσάκια του άνιθου και του μαϊντανού ο -τι έκπληξη- Άδωνης Γεωργιάδης με tweet προς υπεράσπιση του Γ. Μασούτη, γράφοντας: «Πόσο μεγάλο σύμπλεγμα κατωτερότητας πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι που τους πείραξε ακόμη και ο Εθνικός μας Ύμνος για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση; Εύγε στον κ. Γιάννη Μασούτη και στους συνεργάτες του» και κάνοντας αναφορά σε άρθρο της Αυγής.

Κατά καιρούς με την ιδιότητα του Προέδρου της ΚΕΕΕ, ο Γιάννης Μασούτης αφήνει τα αιτήματα της Ένωσης Επιμελητηρίων στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης, Όπως συνέβη με τα 18 αιτήματα του Σεπτεμβρίου για τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε για να βρεθούν δίκαιες λύσεις. Ή με τον φόβο του Γιάννη Μασούτη πως θα εξανεμιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων από το ενεργειακό κόστος και -τσουπ!- ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επιδοτήσει το ρεύμα στις επιχειρήσεις και ανέφερε πως στο νομοσχέδιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, θα συμπεριληφθούν και τα βασικά αιτήματα από την λίστα των 18 που σας περιγράψαμε επάνω. Το πιο σημαντικό: Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ να μην είναι περιορισμένος στις 2 θητείες, αλλά να μπορεί και περισσότερες (σ.σ. τον έχουν προλάβει οι Πούτιν και Ερντογάν στην απαλοιφή του ορίου στις θητείες). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα «πραξικόποιημα» στον χώρο των επιχειρήσεων, ώστε ο αρεστός της Νέας Δημοκρατίας να είναι ισόβιος συνομιλητής τους.

Να συγκρατήσουμε πως μέλη της ΚΕΕΕ συμμετέχουν θεσμικά σε όλες τις κυβερνητικές συσκέψεις που άπτονται της αρμοδιότητας των επιμελητηρίων. Σύμφωνα με τα δικά τους λόγια. Μέχρι και στο Εθνικό Συμβούλιο του Καταναλωτή (σ.σ. Σκάνδαλο πρώτης γραμμής) συμμετέχουν τα Επιμελητήρια, που είναι το ανάλογο να βάλεις ένα λιοντάρι να προσέχει τα κατσικάκια. Ενώ αναμένονται και επιδοτήσεις των επιχειρήσεων για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες τους. Η ΚΕΕΕ επίσης ζητά επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν την οικονομία τους διπλά: Με χρήμα των πολιτών να προχωρήσουν στις επιδιορθώσεις των καταστημάτων τους και να αγοράσουν μοντέρνο εξοπλισμό. Πάντα με συγκεκριμένα αιτήματα ζητούν να εκδόσει η ΔΕΔΔΗΕ όρους σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις επιχειρήσεις (πριν το πρόγραμμα Εξοικονομώ), να αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, να αρθεί το μέγιστο όριο ισχύος και να γίνεται αντιστοίχιση μιας παροχής κατανάλωσης με πάνω από έναν σταθμό αυτοπαραγωγής. Με λίγα λόγια: Να περιτριγυρίζονται τα σούπερ μάρκετ και οι ανεργοβόρες επιχειρήσεις από φωτοβολταϊκά πάρκα για να τους βγαίνει η ενέργεια δωρεάν!

Ωραίο το όραμα του κυρίου Μασούτη, μια χαρά η ιδέα της ισόβιας Προεδρείας στην ΚΕΕΕ, καλή η φιλία και η συνεργασία με τον Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά το ότι αποφάσισε την τοποθέτηση των αντικλεπτικών, για να αντιμετωπίσει... «σπείρα που πουλάει βρεφικά γάλατα σε μίνι μάρκετ», δεν θα το αγοράσουμε. Θα το αφήσουμε στο ράφι. Ιδίως όταν ένα μίνι μάρκετ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πουλάει βρεφικό γάλα σε τιμές κάτω των σούπερ μάρκετ. Γιατί θα γίνει άμεσα αντιληπτό και κάποιος θα τους στείλει τις μισές υπηρεσίες στο κατόπι τους. Αλλά αν ακούγεται λογικό, το ίδιο προϊόν να πωλείται στο σούπερ μάρκετ 20 ευρώ και στο μίνι μάρκετ 13 ή 15 χωρίς να γίνει σούσουρο, πάμε πάσο.

Ακόμα έκανε ακόμα δύο προσθήκες δικαιολογιών στην φαρέτρα, πως αυτό συνέβαινε πάντα με τα αλκοολούχα, τα ξυραφάκια και τα γάλατα, ενώ οι συσκευασίες που είχαν το αντικλεπτικό ήταν επαγγελματικές συσκευασίες χονδρικής και όχι για οικογένειες. Δηλαδή υπάρχουν επιχειρήσεις -καφέ, εστιατόρια, παιδότοποι- που αγοράζουν μεγάλες συσκευασίες βρεφικού γάλακτος για να πουλάνε στους πελάτες τους που ζητούν τέτοια προϊόντα! Είναι κατανοητό πως όταν το αντικλεπτικό ήταν σε βρεφικό γάλα των 18 ή 20 ευρώ και στα σαρδελοκούτια, δεν ήταν για επαγγελματική συσκευασία βρεφικού γάλακτος, άσχετα αν οι τιμές θυμίζουν επαγγελματική συσκευασία. Ούτε τα σούπερ μάρκετ Μασούτης πουλάνε προίόντα σε συσκευασίες χονδρικής.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ