Πλειστηριασμοί: Πόσα σπίτια μπορούμε να σώσουμε μόνοι μας;

Ό,τι κι αν γίνει, όπως και αν έρθουν τα πράγματα, πάντα ο λαός θα σώζει τον λαό.

Πλειστηριασμοί: Πόσα σπίτια μπορούμε να σώσουμε μόνοι μας;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο παρελθόν, σχεδόν συνέχεια ακούγαμε μια συγκεκριμένη φράση: «Προσέξτε μην έρθουν οι κομμουνιστές και σας πάρουν τα σπίτια».

Ε, αυτοί που αναπαρήγαγαν συνεχώς το παραπάνω, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι οι ίδιοι που θα πετάξουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο έξω από τα σπίτια τους το επόμενο διάστημα. Γιατί η περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ένας κανόνας που τείνει να γίνει «κανονικότητα» μέρα με την ημέρα.

Όπως σας είχαμε αναλύσει, τα σπίτια που είναι προς πλειστηριασμό ανέρχονται κοντά στις 700.000, με μερικά από αυτά να είναι για χρέη ακόμα και 10.000 ευρώ.

Οι παραπάνω αριθμοί φυσικά έχουν όνομα και αυτό είναι «Νέα Δημοκρατία», καθώς δεν έχει περάσει ούτε δίμηνο από την τροπολογία-δωράκι που πέρασε η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα funds.

Ένας από αυτούς τους αισχρούς πλειστηριασμούς πήγε να γίνει πριν από λίγες μέρες στο Περιστέρι, όταν και η εταιρεία Do value αποφάσισε να κάνει έξωση σε μια τετραμελή οικογένεια που διέμενε σε ένα σπίτι 52 τετραγωνικών! Μοναδικός όρος για να μην γίνει κάτι τέτοιο; Η οικογένεια θα έπρεπε να καταβάλει άμεσα 25.000 ευρώ. 

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον λαό. Παρά τη βροχή αρκετός κόσμος, με πρώτο το ΠΑΜΕ και τον Βάλσαμο Συρίγο, βρέθηκε εκεί!

Βρέθηκε εκεί για να σώσει, ξανά, τον διπλανό του. Γιατί πάντα ο λαός έσωζε τον λαό. Χάρη στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, 4 άνθρωποι δεν πετάχτηκαν στον δρόμο.

Αλλά δυστυχώς οι πλειστηριασμοί που γίνονται και θα γίνουν είναι χιλιάδες. Είναι πλέον μια τραγική «κανονικότητα». Μια «κανονικότητα» που ο λαός πάντα θα βρίσκεται απέναντι της και πάντα θα σώζει ό,τι σώζεται.

Αλλά μέχρι να τελειώσει αυτή η «κανονικότητα», πόσα σπίτια μπορούμε να σώσουμε μόνοι μας;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ