Υπόθεση Κολωνoύ: Ποιοι θέλουν κλειστό το στόμα της 12χρονης;

Έξι μήνες πριν αποκαλύφθηκε η δράση κυκλώματος τράφικινγκ και παιδοβιασμών στον Κολωνό. Ένα παιδί 12 ετών, το θύμα μιας ζοφερής υπόθεσης. Λεηλατημένο από τις αρχές και τα τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς καμία υποστήριξη με την μητέρα του στη φυλακή - προφυλακισμένη χωρίς στοιχεία.

Υπόθεση Κολωνoύ: Ποιοι θέλουν κλειστό το στόμα της 12χρονης;
ΠΡΟΒΟΛΗ
  • Μια έρευνα για το κύκλωμα τράφικινγκ που προχωράει προκλητικά αργά και με τεράστια ερωτηματικά ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της.
  • Μια επίμονη δικαστική άρνηση στο αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης της μητέρας.
  • Μια πολύτεκνη οικογένεια, πάμφτωχη, έρμαιο στην κρατική βία. Εγκαταλελειμμένη χωρίς προστασία, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμιά κρατική πρόνοια. Βασισμένη στην αλληλεγγύη της γειτονιάς της.
  • Μια αδιανόητη παιδική κακοποίηση και κρατική έμφυλη βία στη 12χρονη.
  • Τα στοιχεία διαμονής του θύματος που με κόπο προσπάθησε η δικηγόρος της οικογένειας να διαφυλάξει δημοσιοποιήθηκαν (κατά λάθος;) από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.
  • Το παιδί έχει καταθέσει μέχρι στιγμής πέντε φορές, με ακατάλληλες διαδικασίες. Μετά την πέμπτη κατάθεσή του, καθώς μετέβαινε στον τόπο διαμονή του με αυτοκίνητο της ασφάλειας, άλλο όχημα της ασφάλειας αποτελούμενο από άνδρες με full face και όπλα, τους έκανε έλεγχο τρομοκρατώντας τους.
  • Ένα άγνωστογνωστό;) κύκλωμα επιχειρεί να τρομοκρατήσει το παιδί. Την Πέμπτη 2 Μάρτη, «άγνωστοι» πέταξαν μια μεγάλη πέτρα στη τζαμαρία του σπιτιού που μένει η 12χρονη με τον αδερφό της.
  • Και σήμερα η 12χρονη δέχτηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της με μαχαίρι.

Μόλις δυο μήνες πριν, στις 7/2/23 η αστυνομία κάλεσε το 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια για ανάκριση. Ταξίδευε για ώρες μαζί με το ανήλικο αδελφάκι της, την κράτησαν σε μαραθώνια ανάκριση 5,5 ωρών και μόνο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας την άφησαν να δει για λίγο τη μητέρα της στις φυλακές Κορυδαλλού. Όταν ζήτησε να δει τα άλλα αδέλφια της, αρνήθηκαν να πάει στο σπίτι της αλλά της έκαναν τη χάρη να τα χαιρετίσει έξω στο δρόμο για 5 λεπτά. Αργά τη νύχτα και αφού είχαν φθάσει στον τόπο κατοικίας τους, τους σταμάτησε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και όπλα στα χέρια. Κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη των στοιχείων της από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου Υπόθεση Κολωνού: «Ό,τι διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού, το αποκάλυψε η υφυπουργός», που έκανε τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου να δηλώσει: «Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά, και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της».

Σήμερα η 12χρονη, θύμα μαστροπείας στον Κολωνό δέχτηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της. Οι πληρεξούσιες δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη καταγγέλλουν:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι. Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι. Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου τους. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν.  Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας υπογράμμισε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με στόχο την ανήλικη και την οικογένειά της, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απειλή εναντίον της. Μιλώντας στο Live News, αναφέρθηκε σε άλλα δύο περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες: «Πριν κάποιες μέρες, άγνωστος πέταξε πετρά στο παράθυρο της 12χρονης με αποτέλεσμα να σπάσει όλη την τζαμαρία. Το Σάββατο που πέρασε, άγνωστος έπιασε τον αδερφό της τη12χρονης στο σημείο που διαμένει, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα κάνοντας «μη μιλάς. Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δε θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα», υπογράμμισε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης».

Η δήλωση της μητέρας

«Σχετικά με την υπόθεση του βιασμού και κακοποίησης της ανήλικης κόρης μου στον Κολωνό

Σήμερα, 3/4/2023, η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό από τον Η. Μίχο και άλλους δράστες) δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος, αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι και τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν από δύο εβδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης το Σάββατο, 1/4/2023 άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιό μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του.

Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου για να σταματήσει «να μιλάει» σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών.

Αθήνα 3/4/2023

Χ.Β. – μητέρα της ανήλικης παθούσας

Διά του πληρεξούσιου Δικηγόρου».

Τα συμπεράσματα είναι σαφέστατα. Ποιοι και τι θέσεις εξουσίας κατέχουν ώστε να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ