Υπηρεσιακή Κυβέρνηση: Φίλοι και συνεργάτες του Μητσοτάκη

Θα είναι σαν να έχεις Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν θα έχεις...

Υπηρεσιακή Κυβέρνηση: Φίλοι και συνεργάτες του Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σαν τσιφλίκι του φαίνεται πως βλέπει τη χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό το μαρτυράνε οι συνεχόμενες ειδήσεις που σκάνε η μία μετά την άλλη, μετά την ευρεία νίκη του στις εκλογές της Κυριακής.

Ήδη από την πρώτη μέρα καταλάβαμε τι μας περιμένει την τετραετία που έρχεται. Ακούσαμε μέχρι και δηλώσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος λίγες ώρες μόνο μετά την εκλογική διαδικασία.

Ο ίδιος επέλεξε να πάμε κατευθείαν σε δεύτερες κάλπες, με αποτέλεσμα να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μάλιστα από ό,τι φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντέχει ούτε εβδομάδα να μην υπάρχει κάτι από Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

Έτσι, εντελώς τυχαία φυσικά, η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα είναι στην εξουσία τυπικά μέχρι την επόμενη απαρτίζεται από συνεργάτες και φιλαράκια του προέδρου της ΝΔ.

Για παράδειγμα, στο υπουργείο των Οικονομικών η τύχη και η ζωή έφεραν τον Θεώδορο Πελαγίδη, παλιό σύμβουλο του Πρωθυπουργού. Η τύχη ευθύνεται και για τις υπηρεσιακές υπουργούς Τουρισμού και Υγείας, Ιωάννα Δρέττα και Αναστασία Κοτανίδου αντίστοιχα, που βρίσκονται και αυτές πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, με την πρώτη έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στο κομμάτι του τουρισμού, όταν και της εμπιστεύτηκε το... restart του, ενώ την κ. Κοτανίδου πολλοί θα τη θυμούνται να χαρακτηρίζει τη μελέτη Λύτρα, ως μελέτη με μεθοδολογικά προβλήματα, "καλύπτοντας" έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις ευθύνες που είχε.

Η τύχη όταν υπάρχει είναι συνεχόμενη και έτσι μπορεί κανείς να εντοπίσει και άλλα ονόματα που εύκολα συνδέονται με τη ΝΔ, όπως ο Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Ευάγγελος Τουρνάς. Με τον πρώτο να έχει διατελέσει υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον δεύτερο να έχει διωχθεί από αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην αρχηγός ΓΕΣ. Ο οποίος μάλλον δεν είναι κίνδυνος για την πατρίδα μας τελικά, καθώς μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα απ' τα πρόσωπα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε παράνομα!

Όλο αυτό για να μην χαρούμε και εμείς, έστω, έναν μήνα χωρίς Νέα Δημοκρατία. Ούτε έναν μήνα...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ