Εθνικό Θέατρο: Πτυχιακή μάθημα ζωής με την «υπογραφή» του Θάνου Παπαδογιάννη (φωτορεπορτάζ)

Ο Θάνος Παπαδογιάννης έδωσε την παράσταση της πτυχιακής του, ανοίγοντας τον κύκλο για τις παραστάσεις της ζωής του, που θα ακολουθήσουν. Και έκλεισε έναν κύκλο αγώνων ως φοιτητής εκεί που τον άρχισε. Στο Εθνικό Θέατρο. 

Εθνικό Θέατρο: Πτυχιακή μάθημα ζωής με την «υπογραφή» του Θάνου Παπαδογιάννη (φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

KEIMENO: ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΤΗ

Ο Θάνος δεν αστειεύεται. Τον γνωρίσαμε ως μέλος της συνέλευσης Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, τον είδαμε να συλλαμβάνεται δύο φορές και τον ακούσαμε στην επιτροπή που κλήθηκε να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό για… πολιτισμό. Προχθές ο Θάνος κατέθεσε την… πτυχιακή του.

«Μετά από τρία χρόνια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο Τμήμα Σκηνοθεσίας για να πάρω απολυτήριο λυκείου χρειάζεται να σκηνοθετήσω μια παράσταση ως πτυχιακή εργασία. Έτσι, κάλεσα εκλεκτούς συναδέλφους από τη Σχολή μου και από άλλες δραματικές σχολές και την Μαρία Βολάκη βεβαίως, που είτε μόλις αποφοίτησαν είτε σπουδάζουν ακόμη ώστε να κτίσουμε μαζί μια πτυχιακή εργασία όπως θα την θέλαμε. Φέραμε υλικά, κείμενα, δημιουργήσαμε τραγούδια και ποιήματα και συζητήσαμε ξανά και ξανά τα όσα έγιναν αυτά τα τρία χρόνια στο ελληνικό θέατρο.

Τι να κάνουμε, τι να κάνουμε λοιπόν για αυτή την εργασία και να αποδείξω κι εγώ ότι είμαι pro στον Θεσμό του Εθνικού, στους curators και τους παραγωγούς; Θα κάνουμε μια παιδική παράσταση.

Πήραμε ένα χριστουγεννιάτικο έργο στο οποίο έπαιξα με μεγάλη επιτυχία στα οκτώ μου και το ξαναανεβάζουμε στην σχολική αυλή του Εθνικού Θεάτρου. Ούτως ή άλλως μας θέλει μαθητές, μας θέλει μαθητές το ίδιο σάπιο σύστημα που θρέφει βιαστές.

Ελάτε να αποχαιρετήσουμε μαζί το 2006 ώστε να έρθει πάλι το 2007 και μαζί του η ελπίδα».

Ο Θάνος Παπαδογιάννης έδωσε την παράσταση της πτυχιακής του, ανοίγοντας τον κύκλο για τις παραστάσεις της ζωής του, που θα ακολουθήσουν. Και έκλεισε έναν κύκλο αγώνων ως φοιτητής εκεί που τον άρχισε. Στο Εθνικό Θέατρο.

Γιατί ναι, γίνεται και αυτό, γίνονται και αυτά. Και όπως είπε και η Μαρία Γαλάτη, που φωτογράφισε με την ψυχή της -για μια ακόμα φορά-, «Ο Θάνος δεν αστειεύεται».

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπαδογιάννης

Ηθοποιοί: Μαλβίνα Βεργιόγλου, Μαρία Βολάκη, Άννα Ζβίγγου, άρτεμις λού, Ήρα Μακφέηλ, Νίκος Μπανταλούκας, Αθανασία Πανοπούλου, Θάνος Παπαδογιάννης, Παναγιώτα Παπακυριακού, Ζήσης Σταμάτης, Δανάη Τσιοπλή, Ειρήνη Χαιρετάκη

Δραματουργία: Η Ομάδα

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Αργυρώ Χιώτη

Δημιουργική Συνεργασία, Συνεργάτες Ηθοποιοί: Ιωάννα Αθανασίου, Φοίβος Παπακώστας

Σχεδιασμός Αφίσας: Ευάγγελος Καλογιαντσίδης

Χρησιμοποιείται το Παιδικό Θεατρικό Έργο "Ο Χρόνος Που Δεν Ήθελε Να Φύγει" όπως επίσης και πρωτότυπα κείμενα και τραγούδια της ομάδας.

Ευχαριστίες στους/στις για την πολύτιμη βοήθεια τους: Νία Δούκα, Σταυρούλα Γκρόπα, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Θάλεια Ιστικοπούλου, Όλγα Γρατσανίτη, Γιάννη Παναγόπουλο, Λαμπρίνα Καραγιαννίδου, Θωμά Μοσχόπουλο, Αλεξάνδρο Βούλγαρη όπως επίσης και στους εργαζομένους του Εθνικού Θεάτρου, στα τμήματα Βεστιαρίου και Φροντιστηρίου και τους τεχνικούς.

Οι φωτογραφίες της παράστασης και δυο φράσεις:

Ο κόσμος αυτός δεν είναι φτιαγμένος για τα παιδιά, μόνο για τους μεγάλους

Λέμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, αλλά ξεχνάμε πως τα παιδιά είναι και το παρόν

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ