Βορίδης: «Εντυπωσιακά άτυχος ο Βόλος» | Η έλλειψη αντιπλημμυρικών ως τύχη

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, έχει παραμείνει άνευ καθηκόντων και είναι ο τηλεοπτικός μπαλαντέρ της Κυβέρνησης. Βέβαια καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε λίγες μέρες πριν. Πριν πετάξει δικαιολογίες περί τύχης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Βορίδης: «Εντυπωσιακά άτυχος ο Βόλος» | Η έλλειψη αντιπλημμυρικών ως τύχη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όταν ο Daniel έπνιξε την Θεσσαλία, ο υπουργός έσκιζε τα ρούχα του με όσους ζητούσαν αντιπλημμυρικά, λέγοντας πως δεν χρειαζόμαστε αντιπλημμυρικά έργα για αντίστοιχου επιπέδου καταστροφές, καθώς η επόμενη καταστροφή θα έρθει σε 400 χρόνια. Επιστρέφοντας στο χθες και το σήμερα, με μια κακοκαιρία που έφερε υποπολλαπλάσια χιλιοστά βροχής στην πόλη του Βόλου, βλέπουμε πως τα 400 χρόνια ήρθαν σε περίπου 23 ημέρες. Αντιπλημμυρικά έργα που να συνεργάζονται ως πλέγμα δεν είχαμε και πώς να έχουμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά το ζήτημα είναι πως τα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα δεν είχαν καθαριστεί από τις συσσωρεύσεις φερτών υλών από την κακοκαιρία Daniel.

Ενώ τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά από την κακοκαιρία Ιανός, πιθανώς έγιναν έργα βιτρίνας, όπως περιμένουμε από έναν εισαγγελέα να διερευνήσει.

Σε φάση «ποιος τα βάζει με τον Θεό;», ο Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Είναι εντυπωσιακά άτυχος ο Βόλος , από την έννοια ότι πάλι είχαμε πολύ εκτεταμένο καιρικό φαινόμενο. Οι πρώτες μετρήσεις, παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή, κάνουν λόγο για νερό μεγαλύτερο από τον Ιανό και μικρότερο από τον Daniel. Ήταν απόλυτα εστιασμένο στον Βόλο (σ.σ.!!!)». Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε, λες και είναι κάτι το καθησυχαστικό, πως ο Βασίλης Κικίλιας, ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε πως ο ποταμός Κραυσίδωνας που υπερχείλισε, μπορούσε να καθαριστεί από τις φερτές ύλες με ανθρώπινη και μηχανική παρέμβαση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έγινε. Έτσι ο Βόλος αφέθηκε στην μοίρα του, να πλημμυρίσει ξανά. Δεν γνωρίζουμε ποιες από τις περιοχές ευθύνης που συνέτειναν στην υπερχείλιση ανήκουν στην Περιφέρεια και ποιες στον Δήμο Βόλου. Όμως δεν μας αφορά, όπως φυσικά δεν αφορά και τους πολίτες τους Βόλου, που ίσα είχαν λίγο ησυχάσει από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης της κακοκαιρίας Daniel, απλά για να δουν τις περιουσίες τους να θάβονται ξανά κάτω από τόνους λάσπης.

 Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο οικονομικό δίκτυο Bloomberg είχε αποκαλέσει την κλιματική κλίση ως «ευκαιρία για τουρισμό όλο τον χρόνο» -πείτε το κύριε πρωθυπουργέ στην Θεσσαλία να δούμε κάτι- όπου στην ίδια συνέντευξη είχε τονίσει πως στην Ελλάδα έχουν δοθεί τρισεκατομμύρια (πιθανώς 500-135.000 που έλεγε και μια ψυχή), για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Βέβαια, για τα περί τύχης έχει ασχοληθεί εύστοχα η παλιά σειρά Black Adder, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω με το Hugh Laury μετέπειτα γνωστό ως Dr House στην σκηνή με τον Rowan Attkinson που έγινε διάσημος ως μίμος/Mr Bean.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ