Γάζα: Η σφαγή που ξεπέρασε τις απώλειες αμάχων της Ουκρανίας σε 20 μήνες

Η λέξη «πόλεμος» όταν μιλάμε για την επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, είναι ξεκάθαρα καταχρηστική. Μιλάμε για εθνοκάθαρση και γενοκτονία, χωρίς καμία υπερβολή, κάτι που υπογραμμίζεται από τις απώλειες, τους στόχους και τις επιθέσεις κατά αμάχων.

Γάζα: Η σφαγή που ξεπέρασε τις απώλειες αμάχων της Ουκρανίας σε 20 μήνες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε όλη την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 οι απώλειες έφτασαν στις 9,701 και οι τραυματίες τις 17,748.

Σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα «πολέμου» στην Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσεις περισσότερες από 10.022 αμάχων, χωρίς να προσμετρώνται οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια, εκ των οποίων 4.104 παιδιά και 2.641 γυναίκες. Οι τραυματίες ανέρχονται σε περισσότερους από 25.400.

Τα εγκλήματα πολέμου συνεχίζονται

Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι ανέρχονται από 1,5 εκατομμύρια έως 1,7 εκατομμύρια. Με τις 717.000 να φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ είτε από τον φόβο των βομβαρδισμών, είτε επειδή το σπίτι τους ισοπεδώθηκε.

H UNRWA, η υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή έχει ήδη χάσει 79 άτομα. Για την ακρίβεια δεν τα έχασε αλλά δολοφονήθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, δύο εξ αυτών με στόχο εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Τα νοσοκομεία, οι εκκλησίες και τα σχολεία φιλοξενούν συνολικά 232.000 άτομα, με την διαφορά πως το Ισραήλ εκ των πραγμάτων βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες χωρίς διακρίσεις.

Όμως τα νοσοκομεία είναι μια διαφορετική ιστορία

Μόνο χθες χτυπήθηκαν 3 νοσοκομεία το ένα με ευθεία βολή. Συγκεκριμένα στοχοποιήθηκε το νοσοκομείο Αλ Ραντίσι το μοναδικό παιδογκολογικό νοσοκομείο στην Λωρίδα της Γάζας. Το απευθείας χτύπημα σημάδεψε τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου της Δυτικής Γάζας. Τα υπόλοιπα δύο χτυπήματα ήταν στον περίβολο των νοσοκομείων. Μια τακτική που προκαλεί υλικές ζημιές στα νοσοκομεία και αποτελεί προσπάθεια να εκκενωθούν από τον κόσμο που έχει βρει ασφάλεια εκεί.

Σήμερα το Ισραήλ χτύπησε το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο της Γάζας, ενώ έριξε πυραύλους στα φωτοβολταϊκά του νοσοκομείου Αλ Σίφα σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις δυνατότητές του. Ευθεία βολή δέχθηκε και το Ινδονησιακό νοσοκομείο. Συνολικά δεν τηρείται κανένας κανόνας εμπλοκής μιας και πυροβολούν ή ρίχνουν πυραύλους ακόμα και σε ασθενοφόρα.

Υψηλό είναι το τίμημα και για τους δημοσιογράφους με το Ισραήλ να έχει δολοφονήσει περισσότερους από 40, ενώ δυσχεραίνει το έργο τους και με τις συνεχείς διακοπές στην πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες, έχει ως κύριο στόχο τον άμαχο πληθυσμό, ώστε μέσω του φόβου, της αβεβαιότητας και της κατατρομοκράτησης να τους ωθήσει να φύγουν.

Δεν φτάνει η γενοκτονία, πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω

Όπως αναφέρει ευθέως ο τίτλος η γενοκτονία δεν επαρκεί. Με τον ίδιο τρόπο που κόβουν ελαιόδεντρα στην Δυτική Όχθη, χτυπούν και δολοφονούν αγρότες, έτσι καταστρέφουν υποδομές. Οι θωρακισμένες μπουλντόζες της Caterpillar χρησιμοποιούνται για να καταστρέφουν δρόμους και κτίρια στην Δυτική Όχθη αλλά και στην Λωρίδα της Γάζας.

Ταυτόχρονα κάθε ή σχεδόν κάθε σύλληψη που πραγματοποιούν συνοδεύεται από το γκρέμισμα ή την ανατίναξη του σπιτιού του ενοίκου. Δεν αρκεί που συλλαμβάνονται άνθρωποι επειδή εκφράζουν την στήριξή τους στους κατοίκους της Γάζας. Το ζήτημα είναι η τρομοκράτησή τους και εν τέλει η εκδίωξη. Το Σαββατοκύριακο το Ισραήλ σε ακόμα ένα έγκλημα πολέμου, χτύπησε 14 ψαράδικα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν βγάλει στην στεριά για να διαφυλάξουν τον βιοπορισμό τους στο μέλλον. Όμως λογάριαζαν χωρίς το ισραηλινό ναυτικό που όσα δεν κατέστρεψε ολοσχερώς, τους προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές.

Συνολικά είναι εμφανές πως τόσο το Δόγμα Νταχίγια αλλά και η οδηγία Αννίβας είναι σε πλήρη ισχύ. Σε μια τιμωρητική γενοκτονία που έχει ως σκοπό να εξαλείψει κάθε διάθεση για εξέγερση στο μέλλον.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ