Άρχισε η «ανάπλαση» του πάρκου Δρακόπουλου

Η τσιμέντωση του πάρκου Δρακόπουλου αποτελούσε διακαή πόθο του απερχόμενου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη.

Άρχισε η «ανάπλαση» του πάρκου Δρακόπουλου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε υποσχεθεί το τσιμέντωμα - την λεγόμενη «ανάπλαση», όπως την ονομάζουν πιο κομψά - του πάρκου Δρακόπουλου και μόλις την Δευτέρα 27/11 ξεκίνησαν οι εργασίες, με τα πρώτα τσιμέντα να πέφτουν και να γεμίζουν οξυγώνο το σημείο.

Ο κ. Μπακογιάννης έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις του, μέχρι να παραδώσει ολοκληρωτικά την δημαρχία στον νέο δήμαρχο, Χάρη Δούκα, οι οποίες αφορούν παρόμοιες εξαιρετικά καλαίσθητες και καταπράσινες «αναπλάσεις» σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, παρά την σθεναρή εναντίωση των κατοίκων τους - γιατί ποιοι είναι αυτοί να ξέρουν ποιο είναι το καλό τους; Τίποτα μόνιμοι κάτοικοι; 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες οι οποίες είναι ενδεικτικές της  μεταχείρισης του ελεύθερου χώρου πρασίνου από τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων.

Όπως επισημαίνει η Ανοιχτή Συνέλευση με ανάρτηση στο Facebook, «Αυτό είναι το “ούτε ένας κόκκος τσιμέντου” του Μπ4κ0γ1άννη!! Φωτό απ' τη σημερινή τσιμεντοποίηση του πάρκου Δρακόπουλου, επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Δεν αφήσαν ούτε λίγο χώρο για να ποτίζονται τα δέντρα».

Όπως είχε επισημάνει και η Ανοιχτή Πόλη «το είδος της διενεργούμενης ανάπλασης είναι προσανατολισμένο προς τις ανάγκες του ιδιοκτήτη Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρά προς εκείνες των κατοίκων, προβλέποντας απομακρύνσεις δέντρων και μπόλικο τσιμέντο. Οι ενεργοί κάτοικοι της περιοχής νιώθουν όμως ότι το πάρκο Δρακόπουλου δεν τους περισσεύει. Ζητούν το χαρακτηρισμό του συνόλου του κληροδοτήματος ως κοινόχρηστου πράσινου, την αποτελεσματική συντήρηση του χώρου και των ιστορικών κτηρίων του από τις υπηρεσίες του Δήμου και την απόδοσή του τελικά στη γειτονιά και τις ανάγκες της».

Nωρίτερα, φέτος το καλοκαίρι, σε επίσκεψη του στο πάρκο, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε χαρακτηριστικά ανεφέρει:

«Γειτονιά - γειτονιά, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη. Σήμερα, στα Πατήσια, στο Πάρκο Δρακόπουλου, πήγαμε για μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση. Με εκατοντάδες γείτονες και περίοικους. Κάποιοι λίγοι, οι συνήθεις «γνωστοί - άγνωστοι», μοιάζουν να μην το θέλουν.

Ο περιφερόμενος «θίασος» της αντίδρασης, γνωστός μας από το Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνος ήταν εκεί για να μας εμποδίσει. Δήθεν κάτοικοι που μένουν ταυτόχρονα σε τρεις και τέσσερις γειτονιές της Αθήνας, τραμπούκισαν τους αληθινούς κατοίκους της γειτονιάς, απείλησαν γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτησαν παιδάκια και χτύπησαν αντιδημάρχους.

Έκοψαν και τα καλώδια της μικροφωνικής, γιατί έτσι μάλλον αντιλαμβάνονται τον διάλογο. Αχρείαστα, βίαια πράγματα. Οι αληθινοί κάτοικοι της γειτονιάς δεν τους φοβήθηκαν. Ούτε εμείς.

Το έργο θα γίνει. Κι οι μικρές μειοψηφίες ας μάθουν το πώς λειτουργεί η δημοκρατία, κάνει καλό στην πολιτική υγεία. Το περισσότερο πράσινο δεν έβλαψε ποτέ την αναπνοή κανενός. Το πάρκο δε διώχνει, ενώνει». 

Τι χρώμα είναι για εσάς το πράσινο κύριε Μπακογιάννη;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ