«Εδώ είμαστε Ελλάδα» - Εδώ συλλαμβάνουμε σκιτσογράφους

O σκιτσογράφος που συνελήφθη επειδή είχε τραβήξει κάποιες φωτογραφίες από την δικαστική αίθουσα.

«Εδώ είμαστε Ελλάδα» - Εδώ συλλαμβάνουμε σκιτσογράφους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος, ο οποίος συνελλήφθη χθες, μετά απο διαταγή της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που δίκαζε την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικάσιμος ορίστηκε για 17 Μαΐου. 

«Εδώ είναι Ελλάδα»

Υπενθυμίζεται ότι ο σκιτσογράφος συνελήφθη επειδή είχε τραβήξει κάποιες φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο, ως βοήθημα για να ολοκληρώσει σκίτσα του.

Όπως εξήγησε, δεν γνώριζε πως απαγορευόταν η λήψη φωτογραφιών, χωρίς ειδική άδεια, καθώς στη δίκη της Χρυσής Αυγής που είχε παρακολουθήσει επιτρεπόταν η λήψη φωτογραφιών, ενώ υποστήριξε πως αποκλειστικός σκοπός της φωτογράφισης ήταν για να βελτιώσει το σκίτσο του.

Βέβαια, πέρα από το ζήτημα των φωτογραφιών, η πρόεδρος ήταν εξαρχής αρνητική με την παρουσία σκιτσογράφου. Χαρακτήρισε «μιμητισμό» το δικαστικό σκιτσορεπορτάζ, προσθέτοντας ότι «είμαστε και Ελλάδα εδώ».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεσίτη, Ιωάννης Γλύκας, ισχυρίστηκε ότι η φωτογραφία σκόπευε σε απόπειρα επηρεασμού της κρίσης των ενόρκων αργότερα.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η συνήγορος Κλειώ Παπαπαντολέων είπε πως την αφήνει άναυδη ο ισχυρισμός αυτός και διευκρίνισε ότι οι σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι βρίσκονται για να καλύψουν τη δίκη - και όχι κατόπιν συνεννόησης με την πολιτική αγωγή. 

Πηγή εικόνας: Facebook

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ