Ψήνεσαι για Ταξίδι στον Χρόνο; Φυσικά !

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Ψήνεσαι για Ταξίδι στον Χρόνο; Φυσικά !
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπορείς να κάνεις Ταξίδι στο Χρόνο. Όσα χρόνια πίσω, όσα χρόνια μπροστά. Μπορείς και να επιστρέψεις. Όμως είναι μια μοναδική ευκαιρία. Το Ταξίδι στο Χρόνο δεν μπορεί να επαναληφθεί, οπότε σκέψου το καλά:

Θα πας πίσω; Νοσταλγός ή ιστοριοδίφης; Ή θα πας μπροστά; Περίεργος και μελλοντογνώστης; Τα δεδομένα είναι ασφαλή. Εσύ, είσαι ασφαλής. Και θα πας και θα γυρίσεις στο ρευστό παρόν σου που έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτο. Το παρελθόν, ναι υπάρχει. Ασφαλώς και το μέλλον. Το παρόν; Φυσικά όχι. Το Φυσικά, από την Φυσική.

Ακόμη και στα πιο μικροσκοπικά σωματίδια, ο χρόνος κινείται αδιάκοπα προς τα εμπρός. Τώρα και προς τα πίσω, εξ’ου και το Ταξίδι στο Χρόνο για το οποίο σε ψήνω από την αρχή αυτού του #metropolis.

Μια ημέρα όπως η Δευτέρα, αν κι αλλού στον πλανήτη δεν είναι ίδια μέρα, προσφέρεται για να μπεις στον κώδωνα του Χρονοταξιδιώτη και να αποτολμήσεις αυτό το ένα και μόνο τριπ. Στο ανθρώπινο μυαλό, όλα πρέπει να έχουν αρχή και τέλος και η Δευτέρα, ναι, είναι μια αρχή. Ασήμαντη αλλά σταμπαρισμένη αρχή της εβδομάδας.

Το κόκκινο ή το μπλε κουμπάκι; Το τετράγωνο ή το οβάλ χάπι; Θες να μάθεις τι ήσουν ή τι θα γίνεις; Θες να δεις πως έγιναν πολτός τα θαύματα του παρελθόντος ή πως θα εξελιχθούν οι επιζήσαντες του μέλλοντος; Μήπως θες να ξαναδείς τους γονείς σου ζωντανούς ή νέους; Μήπως θες να διορθώσεις κάτι;  Mήπως απλά θες να γίνεις πλούσιος;

To Time Continuum για να τσιτάρουμε λίγο και Star Trek, δεν θα αλλοιωθεί τόσο. Δεν έχεις τόσο μεγάλη επιρροή στο Σύμπαν.

Μήπως θες να μάθεις αν θα επιβιώσουν τα παιδιά σου; Αν θα καταστραφεί ο κόσμος ή αν θα έρθουν τελικά οι εξωγήινοι, η παγκόσμια ειρήνη, η Αναρπαγή των Πιστών; Αν απλά θες να γίνεις πλούσιος;

Έχουν πάει τόσοι. Αν όμως όσοι επέστρεψαν είναι οι Αλλοπαρμένοι ή οι Σοφοί της εποχής μας, είναι το ρίσκο που πρέπει να πάρεις πριν την Αναχώρηση. Μπορεί να επιστρέψεις σε ένα ούλτραλουξ γραφείο επιχειρήσεων μαζί με τον Steve Bezos, μπορεί και να επιστρέψεις και σε ένα χαρτόκουτο, τουρτουρίζοντας τα Χριστούγεννα στην Σταδίου. Ίδιος, δεν θα επιστρέψεις.

Το Ταξίδι στον Χρόνο, είπαμε είναι εφικτό, αλλά δεν είναι τζάμπα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ