Ολυμπιακοί του Τόκιο - Μέρος 2ο

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Ολυμπιακοί του Τόκιο - Μέρος 2ο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπορεί να μην το πήρες πρέφα αλλά η Ολυμπιάδα του Τόκιο αρχίζει αύριο…

Το Τόκιο είναι μια καθαρή πόλη, άρα και οι θερινοί Ολυμπιακοί του Τόκιο, οι δεύτεροι εκεί ύστερα από το 1964 θα είναι καθαροί Ολυμπιακοί Αγώνες, ντόπινγκ εξαιρουμένου. Η Ιαπωνία, γενικά, είναι μια καθαρή χώρα. Θα μπορούσες να πεις ότι αν ο πλανήτης ήταν mall, η Ιαπωνία θα ήταν στο πάνω-πάνω ράφι, τόσο καθαρή, πειθαρχημένη και γυαλιστερή και digital που είναι.

Αρκεί βέβαια να μην ψαχουλέψεις λίγο παραπάνω, ή πιο σωστά λίγο πιο μέσα. Είναι γνωστό πως πάνω από 210.000 αδέσποτα εκτελέστηκαν με αέριο για να μην…ενοχλούν αθλητές και τουρίστες στην προηγούμενη Ολυμπιάδα του Τόκιο κι από τότε, η ιαπωνική πρωτεύουσα είναι stray animal free.

Με εκκίνηση, για να μιλάμε και με αθλητικούς όρους, εκείνη τη σφαγή, το Τόκιο συνέχισε να εξολοθρεύει συστηματικά αδέσποτους σκύλους και γάτες μέχρι να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα στους κεντρικούς δρόμους.

Μπορεί να μην το πήρες πρέφα αλλά η Ολυμπιάδα του Τόκιο αρχίζει αύριο…

Η τελετή έναρξης, στις 24 Ιουλίου. 206 χώρες, κάπου 11.500 αθλητές, η παρουσία θεατών ναι/όχι, όχι/ναι κάθε 24ωρο που περνάει. 
Αρχές Άνοιξης ήταν όλοι ναι, τέλη Άνοιξης μόνο Ιάπωνες, χθες 20 Ιουλίου ήταν όλοι όχι, σήμερα 21 Ιουλίου, είναι πάλι ναι μόνο Ιάπωνες, με 10.000  χωρητικότητα σε κάθε γήπεδο.

Οι Ιάπωνες φοβούνται ότι οι αγώνες θα είναι το μεγαλύτερο κορονοπάρτι στον πλανήτη και ότι επιτρέποντας κόσμο στις κερκίδες, οι πολίτες της χώρας θα έχουν την τύχη των προαναφερόμενων αδέσποτων. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πίεσε αφόρητα ενδιαφερόμενη ίσως περισσότερο για τα αδέσποτα από την τύχη των Ιαπώνων μετά τους Ολυμπιακούς.  

Τι την νοιάζει; Τα μέλη της είναι αθάνατα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ