Άκου κάτι από την Πατρίδα μου

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Άκου κάτι από την Πατρίδα μου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Παπούτσια δυο νούμερα μεγαλύτερα… Προσεγμένο μποέμ ντύσιμο… Θερινό… Λευκό καπελάκι… Ηλικία 65, βαθμοί, 40.

Μεσημέρι.

Σε κοινή θέα συναυλίες που δεν έχουν χορηγό, εισιτήριο ή ακόμη και μουσική. Μόνο μερικές ανάσες από και στο παραδοσιακό πνευστό της Πατρίδας.

Ανάσες-επαφή με το χωριό, εκεί. Με την μαμά και τον μπαμπά. Την πρώτη τούμπα στο χώμα, το πρώτο ματωμένο γόνατο. Τότε που του πρωτοέδειξαν το μακρύ μουσικό όργανο και τότε που πρωτοφύσηξε αδέξια στο σκληρό στόμιό του. Άκου…

Η μητρόπολη έχει ένα είδος παράδοξης φιλοξενίας για πλάσματα που παλεύουν για ισορροπία στο δικό της έδαφος αλλά ζουν στο παρελθόν. Μην αμφιβάλεις: Η συναυλία έχει μόνο φαντάσματα για κοινό. Κανένα αυτοκίνητο μπροστά του, καμία στάση λεωφορείου για σκηνή του. Δεν ήταν πολλές οι ανάσες που έκλεψε το ξεδιάντροπο κλικ της κάμερας. Ήταν τόσο λίγες και κουρασμένες …

Λιγότερο ανάσες και περισσότερο αναστεναγμοί.

Αθήνα, Καλοκαίρι 2021: Εκεί που σταυροπόδι και με μια αξιοπρέπεια πού ξέρει να φιλτράρει μόνο η Τέχνη, ένας τζαζ έθνικ μουσικός δίνει συχνά-πυκνά μια παράσταση που δεν αξιώνει κανένα αντίτιμο και δεν ζητά κανένα ακροατή.

Κι όμως, είναι μια εικόνα που ακούγεται τόσο καθαρά…

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ