Έξω, επιτέλους, η νοσταλγία

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Έξω, επιτέλους, η νοσταλγία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Νοσταλγία είναι ιός.

Η Βιομηχανία προμοτάρει την Νοσταλγία για μόδα, για αναγκαία συναισθηματική επιστροφή στο Πριν. 

Η Βιομηχανία είναι ο δημιουργός της Νοσταλγίας, όταν με το γύρισμα της χιλιετίας ήταν ξεκάθαρο ότι ο κόσμος προκειμένου να μην ξεσηκωθεί, έπρεπε να αναπολεί.

Ξαφνικά οι δεκαετίες του ’80 και σύντομα του ’90, καθαγιάζονται και παρουσιάζονται με ένα εξιδανικευμένο φίλτρο, το φίλτρο του «αχ, τι ωραία που περνούσαμε τότε». Βέβαια μια απλή αναζήτηση στα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του «Τότε» αποδεικνύει ότι αυτές ακριβώς τις κατασκευασμένες χρυσές δεκαετίες οικοδομήθηκε η σημερινή δυστοπία.

Κάπου εκεί πατάει η Βιομηχανία στο να συντηρεί πρόσωπα, αντικείμενα και μύθους του παρελθόντος. Πρέπει να αναπολείς το ωραιοποιημένο παρελθόν για να το πάρεις μια και καλά απόφαση ότι κανένα μέλλον δεν θα είναι τόσο όμορφο όσο εκείνο.

Πάρε επιστροφή βινυλίου, πάρε μόδες των ‘80s, πάρε ονόματα και ηγέτες «με Ιστορία», πάρε οτιδήποτε σε κάνει να κοιτάς πίσω.

«Η Νοσταλγία είναι η ασθένεια και η Θύμηση η γιατρειά» λέει ο αναρχικός ποιητής και ποιος μπορεί να αρνηθεί την αλήθεια της ποίησης;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ