Εσύ τι εργαλειοποίησες σήμερα;

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Εσύ τι εργαλειοποίησες σήμερα;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ρίχνουν οι νεκροί κυβερνήσεις;

Aσφαλώς και ρίχνουν. Παντού, ανάλογα βέβαια με το είδος της κοινωνίας και τον Θεό που πιστεύει, ή δεν πιστεύει. 

Η Πίστη αναλαμβάνει να ρεγουλάρει την αξία των νεκρών. Είναι οι αδίκως πεσόντες μα και οι ηρωικώς θνήσκοντες. Αν πεθάνεις για την Πατρίδα, την Πίστη ή τον Άρχοντα, ακόμη και για μια Ιδέα, ο θάνατος εξυψώνεται σε Αρετή.

Δεν πέθανες χαζούλη, θυσιάστηκες.

Έτσι λοιπόν, ο ανθρώπινος πόνος μπήκε στην μεζούρα. Τρείς το λάδι (που είναι και επίκαιρο τώρα που ετοιμάζεται κι επίσημα ο Πρωθυπουργός να γίνει μαυραγορίτης λαδέμπορας) τρείς το ξύδι και 18.000 οι νεκροί (σ.σ : μέχρι τον Νοέμβριο του 2021).

Είδες πόσο άσχημα ακούστηκε; Το ίδιο αλλά στο πιο μαζικό με τους 102 του Ματιού ή τους 63 της Ηλείας. Κάθε καταστροφή, με διαφορετική κυβέρνηση αλλά με την ίδια εργαλειοποίηση.

Α… η εργαλειοποίηση είναι η μαγική πολιτική λέξη των καιρών μας. Οτιδήποτε δεν μας αρέσει το καταγγέλλουμε ως εργαλειοποίηση του πόνου, των νεκρών, της καταστροφής. Οτιδήποτε μας αρέσει, ε τότε το εργαλειοποιούμε.

Σε κούρασε το repeat στην εργαλειοποίηση ε; Κι εμένα.

Ίσως να ήρθε η ώρα να αφήσουμε τους νεολογισμούς και να αποδώσουμε αληθινές ευθύνες.

Πολιτικές και γιατί όχι, ποινικές.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ