Ντού από παντού

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Ντού από παντού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπήκαν λέει "μέσα" οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Διακόπηκε το παιχνίδι με τον Άρη και φρύαξαν τα αθλητικά sites και οι οπαδικές φυλλάδες που προκαλούν αυτά τα πεσίματα. Τα σώβρακα κι οι φανέλες όμως που προσκυνά το έθνος δεν πρέπει να σε ενοχλούν. Ποια ήταν η τελευταία φορά που σε λήστεψε μια σωβρακοφανέλα;

Είναι λοιπόν η Ισχύς. Η κληρονομική ή απλά η οικονομική. Άλλες φορές αρκεί ένα επώνυμο που σε σέρνει όπως τα καράβια του, άλλες ένα άλλο επώνυμο που σε σέρνει όπως τα κανάλια του. Καμιά φορά και με τα δύο.

Μη κατακρίνεις λοιπόν όσους καταλήγουν στο ντου για να σώσουν την ομάδα τους. Ρομαντικοί είναι. Αυτό έμαθαν, αυτό θα κάνουν.
Ίσως μάλιστα να δίνουν και το καλό παράδειγμα σε όλους εμάς που κάνουμε κριτική από τον καθρέφτη, τον καναπέ ή άντε από το πληκτρολόγιο.

Μήπως να το καταλάβουμε ότι με την διαιτησία στημένη, παίζοντας εκτός έδρας, σε ασφυκτικό κλοιό ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, με ανηφορικό γήπεδο και αντίπαλο χωρίς γκολπόστ, δεν θα σκοράρουμε ποτέ;

Για να παραφράσουμε βάρβαρα τον Καβάφη, "Και τώρα τί θα γένουμε χωρίς ντού; Θα ήταν μια κάποια λύσις".

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ