Ανάλυση: Βλάντιμιρ Πούτιν - Τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματός του

Η NLP Practitioner και σκηνοθέτις, Μαρία Γαλάτη, αναλύει τη γλώσσα του σώματος του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ανάλυση: Βλάντιμιρ Πούτιν - Τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματός του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η γλώσσα των συναισθημάτων είναι παγκόσμια. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Υπάρχει μόνο η αλήθεια και είναι πάντα μπροστά στα μάτια μας.

Το σώμα μας "μιλάει" πριν από τις λέξεις και αυτό είναι αδύνατο να ελεγχθεί.

Μέσω των τεχνικών ανάλυσης των μικροεκφράσεων του προσώπου (Neutro-Linguistic Programming) θα καταγράφουμε την αλήθεια των ανθρώπων ανεξαρτήτως ιδιότητας, συνθηκών και λόγου.


Ανάλυση: Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματος του


Πίστεψε στα Μάτια σου: Βλαντιμίρ Πούτιν

Η περίπτωση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ιδιάζουσα, αν λάβουμε υπόψιν την επαγγελματική, πολιτική, αλλά κυρίως την υπηρεσιακή του πορεία: είναι εκπαιδευμένος στο να μην έχει εκφράσεις προσώπου. Η έκφραση συναισθημάτων μπορεί να αποβεί μοιραία για έναν άνθρωπο με την δική του ιστορία.

Παρόλα αυτά, οι μικροεκφράσεις του προσώπου, όπως και του σώματος, προηγούνται του λόγου και έτσι έχουμε πάντα την δυνατότητα να καταλάβουμε περισσότερα από όσα ειπώνονται.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαξιεί, πλήττει και δυσανασχετεί, περνώντας από την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση, στον ναρκισσισμό.

Κυρίαρχο συναίσθημα, είναι ο θυμός.

Όταν παίρνει τον λόγο φέρνει το σώμα του μπροστά, καμπουριάζει, κρατάει το κέντρο βάρους του χαμηλά, όπως και το κεφάλι, δηλώνοντας την επιθετική του διάθεση.

Όταν του απευθύνουν τον λόγο δεν γυρίζει ολοκληρωτικά το κεφάλι, δηλώνοντας την απαξίωση στον συνομιλητή του, αλλά πιθανόν και την καχυποψία. Περνάει πάντα στην επίθεση και την απολυτότητα, παίρνοντας ευχαρίστηση από την ταπείνωση του συνομιλητή του.

Αποφεύγει την οπτική επαφή, γιατί μπορεί να τον αποσυντονίσει η έκφραση του άλλου, στην ακουστική πληροφορία που λαμβάνει ο εγκέφαλος.

Θα τον δούμε πολλές φορές να σχηματίζεται η αηδία και η αποστροφή στο πρόσωπό του, ενισχύοντας την ναρκισσιστική του φύση.

Ένας καθαρά αυταρχικός άνθρωπος, με αποστροφή (ενέχει ακραίο φόβο στην επιθυμία) στα θετικά συναισθήματα, τα οποία εκλαμβάνει ως αδυναμία

Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει (αν δεν έχει συμβεί ήδη) σε ψύχωση, που θα τον καταστήσει ασταμάτητο μέχρι να πετύχει τον σκοπό του, ανεξαρτήτως τιμήματος.

Διπλωματικά, δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε καμία διαπραγμάτευση. Διατίθεται να ακολουθήσει μόνο τις δικές του, ειλημμένες αποφάσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, εμφανίζεται λίγο πιο ανθρώπινος, χρησιμοποιώντας το λεκτικό εφέ της ύπνωσης, κατά το οποίο η ρητορική ενέχει ταύτιση, ασφάλεια, σιγουριά και μπορεί να συμπαρασύρει τον ακροατή σε κατάρριψη της προσωπικής του ηθικής και να συνταχθεί με τον ομιλητή. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ