«Σκευωρία» και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τους "αυτοφοράκηδες" της Ε.Ε. στο Αιγαίο

Να ξεκινήσουμε με τα βασικά. Η Ελλάδα είναι καλή και σώζει ζωές και η Τουρκία είναι κακιά, πολύ κακιά και κάνει προπαγάνδα και αν δεν σας το είπα ήδη... κακιά Τουρκία, πολύ κακιά!

«Σκευωρία» και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πρόλογος θα μπορούσε να είναι το επόμενο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και του γίγαντα Νότη Μηταράκη, διότι και το τρέχον πάνω κάτω αυτά λέει, απλώς τηρεί τα επικοινωνιακά προσχήματα:

Η #Τουρκία επέτρεψε, κατά παράβαση των υποχρεώσεων της, σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016, σε μία βάρκα, με τουλάχιστον 13 άτομα, να ξεκινήσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα σήμερα το πρωί. Η βάρκα αναποδογύρισε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Οι άνδρες του Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσαν 10 ανθρώπους, χωρίς μέχρι στιγμής το τουρκικό Λιμενικό να ανταποκριθεί, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν βόρεια της Λέσβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Η #Ελλάδα έσωζε και συνεχίζει να σώζει ζωές στο #Αιγαίο. Ζωές που η Τουρκία βάζει σε κίνδυνο, καθώς αντί να αποκόπτει τις παράνομες αναχωρήσεις από τα παράλιά της, κάνει προπαγάνδα βιντεοσκοπώντας δήθεν επαναπροωθήσεις

"Οι δήθεν επαναπροωθήσεις έχουν γίνει θέμα από δήθεν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία", έπρεπε να γράφει το δελτίο.

Είναι δήθεν επίσης και η προσφυγή ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για συγκεκριμένη επιχείρηση των Ελληνικών Αρχών ανοιχτά της Κρήτης, όπου μετά από σήμα SOS που εξέπεμψε πλοίο με 200 άτομα (40 παιδιά), το πλοίο ξεφόρτωσε το ανεπιθύμητο φορτίο (για ανθρώπους μιλάμε) σε σωσίβιες λέμβους και με πολλή τρυφερότητα σπρώχτηκε πίσω στα τουρκικά παράλια, από γλυκούληδες άνδρες που φορούσαν μπαλακλάβες. Για να ολοκληρωθεί η διάσωση, αφαιρέθηκαν χρήματα, κινητά και διαβατήρια/ταυτότητες.

Εδώ να θυμίσουμε πως η κακιά -πολύ κακιά- Τουρκία, που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με το προηγούμενο δελτίο του Νότη: είναι ασφαλής Τρίτη χώρα.

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα που συνεχίζει να σώζει ζωές γίνεται και πάλι στόχος προπαγάνδας από την κακιά Τουρκία, η οποία βάζει το BBC να κάνει έτερο ρεπορτάζ για επαναπροωθήσεις, όπου μάλιστα επιβεβαιώνει μέσω φωτογραφιών, ημερομηνιών και τοποθεσιών που απεικονίζονται τις καταγγελίες.

Σε άλλη μια επιχείρηση επαναπροώθησης... ωχ συγνώμη, διάσωσης από την Καλή Ελλάδα, η οποία καταγράφηκε από ομάδα απεσταλμένων γερμανικού καναλιού, το Λιμενικό σε συνεργασία με την Frontex (πάρα πολύ καλή κι αυτή μην ξεχάσουμε να το αναφέρουμε) σπρώχνει τη βάρκα πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ερωτώμενοι οι εμπλεκόμενοι δήλωσαν πως κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι τόσο δήθεν το θέμα των επαναπροωθήσεων που οι εγκάθετοι New York Times δημοσιεύουν άρθρο με τίτλο Η Frontex στο στόχαστρο για συγκάλυψη των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο από τις Ελληνικές ΑρχέςNew York Times δημοσιεύουν άρθρο με τίτλο Η Frontex στο στόχαστρο για συγκάλυψη των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο από τις Ελληνικές Αρχές. Είναι τόσο δήθεν και αυτό που να φανταστείτε περιέχει και καταγγελίες από μέλος πληρώματος της Frontex που είδε να σπρώχνεται βάρκα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και όταν δήλωσε ότι θα το καταγγείλει τον "συμβούλεψαν" να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Και για να καταλήξουμε κάπου, ναι η Ελλάδα δε μπορεί να διαχειριστεί όλον αυτόν τον πληθυσμό που μετακινείται. Αλλά η Ελλάδα καλό θα ήταν να μην επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο μόνο όταν έχει διενέξεις με την Τουρκία, αλλά να το σέβεται σε κάθε περίπτωση.

Επίσης καλό θα ήταν να μην είχε αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά της Ευρώπης, που δε θέλει άλλους μετανάστες/πρόσφυγες αλλά θέλει να κρατήσει τα ανθρωπιστικά προσχήματα. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Νότης Μηταράκης από την αρχή κάνουν αυτό και μόνο.

Καταπατούν με την ανοχή και την ένοχη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και νομίζουν ότι ξαναγίνονται έτσι "παράγοντες".

Πατώντας πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Ντροπή!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρομακτικές αποκαλύψεις του Ιάσονα Αποστολόπουλου: «Η ελληνική κυβέρνηση διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» (video)

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ