Που ακριβώς το πάτε;

Ακόμα και αν το δούμε ολιστικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι "παιχνίδι" επιβίωσης με όλο και πιο δύσκολες πίστες.

Που ακριβώς το πάτε;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα, με διαφορά λίγων λεπτών, φοιτητές στο ΑΠΘ, τραυματίστηκαν από σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, με ευθείες βολές δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ η υπουργός Παιδείας & (κυρίως) Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ρίχνοντας επιπλέον λάδι στη φωτιά, ανακοίνωσε την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων στα ΑΕΙ.

Επίσης σήμερα, σε ένα (όχι) πρωτοφανές παραλήρημα στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, επιτέθηκε με απίστευτες εκφράσεις, στο δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο, όταν αυτός την ρώτησε για το αν γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

Επίσης σήμερα, πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, καταγγέλλει προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πως έχει γίνει χειρότερος από τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν και περιορίζει τις ελευθερίες στην Ελλάδα.

Ένα 24ωρο πριν, ο πρωθυπουργός, προανήγγειλε, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, τον έλεγχο των social media, με πρόσχημα την «παραπληροφόρηση» και δήλωσε πως οι πολίτες θα πρέπει να βλέπουν τη ζωή πιο ολιστικά και να μην τους ενδιαφέρουν τα λεφτά

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης –κυριολεκτικά- δεκάδων καταγγελιών από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και ΜΜΕ σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το Κράτος Δικαίου.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, βιώνει μία πρωτοφανή αφαίμαξη και αναδιανομή εισοδήματος προς τα πάνω.
Με την κυβέρνηση ανίκανη -και κάποιες φορές (όχι) μυστηριωδώς αδιάφορη- να αντιδράσει, τα καταναλωτικά αγαθά και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδα που αγγίζουν τα όρια της κλοπής του ήδη πενιχρού εισοδήματος της μικρής και μεσαίας τάξης.

Όλα αυτά ενώ έχει ήδη προηγηθεί μια –επίσης- άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με πρόφαση την πανδημία, πάνω από 7 δισ. έχουν καταλήξει, με απευθείας αναθέσεις, στα χέρια φίλων και κολλητών και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία –και- λόγω της υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όλα αυτά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, αποτυπώνει και εκπέμπει μια εικόνα ευημερίας και κανονικότητας.

Η ερώτηση «Που ακριβώς το πάτε;» στον τίτλο, είναι προφανώς ρητορική.

Η απάντηση δίνεται καθημερινά, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης Μητσοτάκη, εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Και ακόμα δεν έχουμε επίσημα προεκλογική περίοδο.

Προφανώς και έχουμε καταλάβει που το πάνε.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ