Ο νέος "Σαϊντού", λέγεται Σαλμάν (εικόνες)

Η αίσια κατάληξη που είχε η υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ήταν αποτέλεσμα της αλληλεγγύης, αλλά και της ενεργής κινητοποίησης όλων των προοδευτικών πολιτών, με πρωτεργάτες φυσικά συμμαθητές και καθηγητές του.

Ο νέος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Προφανώς, ο Σαϊντού Καμαρά δεν είναι η μόνη περίπτωση προσφυγόπουλου που βρέθηκε στην Ελλάδα -τις πιο πολλές φορές ως ενδιάμεσο σταθμό για τον τελικό προορισμό του- και κινδυνεύει με απέλαση.


Σαϊντού Καμαρά: «Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη - Η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου» (video)


Σε ανάρτησή του το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", ανακοίνωσε πως αντιπρόσωποί του συναντήθηκαν με το 17χρονο προσφυγόπουλο Σαλμάν.

«Ο Σαλμάν είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις που απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

Ο ίδιος είναι μαθητής δευτέρας Λυκείου του 41ου Γενικού Λυκείου στην Πλατεία Αμερικής. Σύσσωμη η σχολική κοινότητα, καθηγητές, γονείς και οι συμμαθητές του βρίσκονται στο πλευρό του. Έπειτα από την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου κύριο Γιάννη Μαύρο, ο ίδιος μας χαρακτήρισε τον Σαλμάν ως ένα ξεχωριστό παιδί που είναι πλήρως ενταγμένο στην ελληνική κοινωνία.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να υποχωρήσουν από την τυπικότητα των όρων του ελληνικού ασύλου, και να επικρατήσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Στην περίπτωση του Σαϊντού πριν λίγες εβδομάδες η αλληλεγγύη κέρδισε. Θα δικαιωθεί και ο αγώνας του Σαλμάν. #Ο_Σαλμάν_μένει_εδώ», αναφέρει το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ