H Λίστα Πέτσα προσπαθεί να ελέγξει το αφήγημα - Η Κυβέρνηση ΗΞΕΡΕ για τους πρόσφυγες από τις 20 Ιουλίου

Είδατε ειδήσεις στις 16 Αυγούστου 2022; Δεν υπάρχει ένας παρουσιαστής, ένας ρεπόρτερ που να μην αναφέρθηκε στην νησίδα του Έβρου χωρίς να πει (...) «είχαν βρεθεί σε νησίδα εκτός της Ελληνικής Επικρατείας» ή σε «Τουρκική νησίδα στον Έβρο». Από τις 14 Ιουλίου που σύμφωνα με τους ίδιους τους πρόσφυγες, ένας δολοφονήθηκε και δύο δολοφονήθηκαν όταν πετάχτηκαν στην θάλασσα χωρίς να ξέρουν κολύμπι, μέχρι τις 22 Ιουλίου που ο Δημήτρης Αγγελίδης για την ΕΦΣΥΝ γνωστοποίησε το ζήτημα, πέρασαν 24 ημέρες που η Κυβέρνηση και η Λίστα Πέτσα «δεν ήξεραν». Τώρα ξέρουν τα πάντα με non paper. Τουρκική νησίδα. Κακή Τουρκία, Αγία Ελλάδα και Alt Right κοροϊδία.

H Λίστα Πέτσα προσπαθεί να ελέγξει το αφήγημα - Η Κυβέρνηση ΗΞΕΡΕ για τους πρόσφυγες από τις 20 Ιουλίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

H Ελληνική Κυβέρνηση δεν ήξερε, σε σημείο που...πήρε ασφαλιστικά μέτρα διάσωσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ύστερα από προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες με την συδρομή της οργάνωσης HumanRights360, στις 20 Ιουλίου και τα οποία έχουν διακινηθεί σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Τα Έγγραφα από το ΕΔΔΑ με τα ασφαλιστικά μέτρα που αγνοήθηκαν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ήξεραν

EDDA 1

EDDA 2


Με αυτά τα έγγραφα η Ελλάδα καλείται να μην απομακρύνει τους πρόσφυγες, να μην τους επαναπροωθήσει, αλλά απεναντίας να τους εντοπίσει, να τους περιθάλψει και να τους επιτρέψει να ζητήσουν Άσυλο. Από τις 14 Ιουλίου η Ελληνική Αστυνομία με την συνοδεία αραβόφωνων «Σκλάβων» (με αντικείμενο τους ξυλοδαρμούς και δολοφονίες προσφύγων) κατηγορήθηκε για την επαναπροώθηση σε νησίδα στις συντεταγμένες 41°16'23.2"N - 26°25'45.4"E, δηλαδή σε Ελληνικό έδαφος και όχι στην νησίδα απέναντι από τις συντεταγμένες 41° 15' 7.48"Ν - 26° 23' 42.45"Ε  όπου τους ανακάλυψε η Ελληνική Αστυνομία. Η πρώτη νησίδα είναι σε ελληνικό έδαφος, η δεύτερη νησίδα που δεν πάτησαν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου, είναι τουρκικό έδαφος.

Ύστερα έχουμε την επιστολή της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου - Γνώριζαν

«Κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κοινοποίηση

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Ελλάδας) Συνήγορο του Πολίτη

Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής

Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Αθήνα, 11 Αυγούστου 2022 Α.Π. 371

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ως ο Εθνικός Θεσμός Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε ζητήματα προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου, έχει μεταξύ των αρμοδιοτήτων της τη διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων που σχετίζονται με το καθεστώς των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα και την παροχή συμβουλών στα όργανα της Πολιτείας για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας και πρακτικής με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας.

Από τη Δευτέρα, 08.08.2022, η ΕΕΔΑ ενημερώθηκε ότι πρόσφυγες με καταγωγή από τη Συρία, για τους οποίους έχει εκδοθεί η με στοιχεία αίτησης Application no. 35090/22 K.A. and Others v. Greece απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του ΕΔΔΑ, η οποία επισυνάπτεται, καθώς και περισσότερα άτομα αγνώστων στοιχείων βρίσκονται εγκλωβισμένα σε νησίδα του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες πληροφορίες, ένα 5χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από δήγμα σκορπιού ενώ κινδυνεύει από την ίδια αιτία και ένα άλλο 9χρονο κορίτσι.

Στη συνέχεια εκδόθηκε η με στοιχεία αίτησης Application no. 38444/22 B.S. and Others v. Greece νεότερη απόφαση του ΕΔΔΑ, η οποία επισυνάπτεται, για 5 επιπλέον πρόσφυγες με καταγωγή από τη Συρία, με την οποία υποδεικνύεται στις ελληνικές αρχές η μη απομάκρυνση από το ελληνικό έδαφος και η παροχή σε αυτούς νερού, τροφής και επαρκούς ιατρικής βοήθειας μέχρι νεωτέρας.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστούμε στο γεγονός ότι πρόσωπα που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα καταγωγής έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες διεθνούς προστασίας.

Επισημαίνουμε ότι η ΕΕΔΑ, ως Εθνικός Θεσμός, παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ και ως εκ τούτου δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμόρφωση με αποφάσεις προσωρινών μέτρων του Δικαστηρίου.

Εφιστούμε την προσοχή σας στα παραπάνω και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Με ιδιαίτερη τιμή

Η Πρόεδρος

Καθηγήτρια Μαρία Γ.» (σ.σ. Το επίθετο το παραλείψαμε εμείς για τα γνωστά φασιστοειδή εντός και εκτός διαδικτύου)

Με την σιγουριά πως το Εθνικό Κτηματολόγιο εμφανίζει την νησίδα που βρίσκονταν οι πρόσφυγες στις συντεταγμένες  41°16'23.2"N - 26°25'45.4"E ως ελληνικό έδαφος, απομένει επίσημη απάντηση από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Η υπυρεσία Maps της Google στους επίσημους χάρτες της επίσης εμφανίζει την νησίδα ως ελληνική. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε περισσότερο τα metadata των φωτογραφιών που ανέβασε ο - βραβευμένος με την ομάδα που μετέχει δημοσιογράφος για τον ρόλο της Frontex στις επαναπροωθήσεις- Γιώργος Χρηστίδης του Der Spiegel στο Twitter. που δείχνουν την νησίδα στον ελληνικό χώρο, παρά τους Υπουργούς Μηταράκη και Θεοδωρικάκο.

Όμως μια ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία των ασφαλιστικών μέτρων (όπου εν τέλει εξέπνευσε εναντίον στην χώρα μας που δεν συμμορφώθηκε) έγινε το θαύμα του Άη Τάκη και του Άη Νότη:

Κοινή Ανακοίνωση των οργανώσεων Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και HumanRights360

«Οι οργανώσεις Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και HumanRights360 καταθέσαν σήμερα αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως μία ύστατη έκκληση να διασωθούν οι 50 Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη νησίδα του ποταμού Έβρου, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) να τους παρασχεθεί βοήθεια και να μην απομακρυνθούν από την Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τρεις έγκυες γυναίκες, δώδεκα ανήλικα παιδιά και μια υπέργηρη γυναίκα, έμειναν από τις 14 Ιουλίου χωρίς πρόσβαση στα απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους, χωρίς πρόσβαση σε νερό, τροφή, ιατρική βοήθεια, εκτεθειμένοι στον καύσωνα και την υγρασία σε μια μικρή νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου. Μάλιστα αναφέρονται τρεις θάνατοι από την επαναπροώθηση και εγκατάλειψή τους στη νησίδα.

Έκτοτε, αφού απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές, πετύχαμε την έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων από το ΕΔΔΑ, την οποία όμως οι αρχές αρνήθηκαν να εφαρμόσουν. Ακόμα χειρότερα, οι Σύριοι πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν μία μέρα πριν εκπνεύσει η διορία των ασφαλιστικών μέτρων και μάλιστα τη στιγμή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερωνόταν για τη σχετική υπόθεση από τους εκπροσώπους των οργανώσεών μας.»

Πάλι στην ελληνική νησίδα του θανάτου

Μετά την σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές. την εκ νέου φυλάκισή τους και απειλές, στις 7 Αυγούστου μια ομάδα 40 ατόμων ανεβαίνει πάλι στην νησίδα. Για να μην υπερβάλουμε, δεν είμαστε σε θέση να πιστοποιήσουμε αν ήταν όλοι στα άτομα της πρώτης ομάδας (πιθανόν 2 παιδιά να μην επανατοποθετήθηκαν στην ελληνική νησίδα από τους τούρκους), όμως ήταν σίγουρα οι έγκυες και όσοι επικοινωνούσαν με οργανώσεις. Επίσης ήταν η 5χρονη Μαρία Α.

Στις 9 Αυγούστου ανακοινώθηκε ο θάνατος της 5χρονης Μαρίας από τσίμπημα (δήγμα) σκορπιού, για 5 ημέρες παρέμεινε άταφη στα νερά του Έβρου. Οι γονείς της ήλπιζαν να πιάσουν στεριά για να την θάψουν. Φευ. Η ελληνική Κυβέρνηση άφησε ένα παιδί πρώτα αβοήθητο και ύστερα άταφο στα νερά του Έβρου για 5 μέρες, έως ότου οι γονείς αποφάσισαν να το θάψουν στην νησίδα.

Ύστερα τα ξένα μέσα ενημέρωσης και πολλοί δημοσιογράφοι Έλληνες και ξένοι άρχισαν μια μετωπική επίθεση στην Κυβέρνηση, όπως μόνο οι καλοί δημοσιογράφοι μπορούν: Με στοιχεία και αποδείξεις! Με pins, φωτογραφίες βίντεο, χάρτες, τηλέφωνα, μέιλ και τεχνολογία, οι πρόσφυγες εποδεικνύονταν πως ήταν σε ελληνικό έδαφος και σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις (1 βίντεο του Al Jazeera στο σχετικό λινκ, 1 άλλο που δημοσίευσε ο Δημήτρης Αγγελίδης για την ΕΦΣΥΝ και ένα τρίτο που δημοσίευσαν οι πρόσφυγες) φαίνονταν και ακούγονταν ελικόπτερα. Το κράξιμο ειδικά στον Υπουργό Μετανάστευσης Μηταράκη ήταν ανελέητο και άνευ προηγουμένου (σ.σ. Μιας και οι δημοσιογράφοι του εξωτερικού δεν γνωρίζουν την Λίστα Πέτσα), τον ξεφτίλισαν δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όποιος περνούσε από το τουίτερ, ξεφτίλιζε τον Υπουργό και συνέχιζε την ημέρα του. Στις 10 Αυγούστου η χώρα ξεφτιλίστηκε από το Al Jazeera με την υποσημείωση (!!!) στις 12 Αυγούστου στο ίδιο άρθρο.πως «το νομικό μας τμήμα εμμένει στην άποψη πως βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια»! Στις 12 Αυγούστου την χώρα ξεφτίλισε το Channel 4 με βίντεο των...ανύπαρκτων -τότε- για την Ελληνική Αστυνομία προσφύγων. Καθ' όλη την διάρκεια των γεγονότων, όσο η ΕΦΣΥΝ αποτελούσε την κύρια πηγή ενημέρωσης στην Ελλάδα, την χώρα ξεφτίλιζε και το Der Spiegel βγάζοντας όλα τα στοιχεία και κάθε παρανομία. Μέχρι και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες έβγαλε ανακοίνωση στο Twitter που ζητούσε την διάσωση με τον ανεκδιήγητο Μηταράκη να επιμένει πως «Και εμείς ανησυχούμε για εγκλωβισμένους πρόσφυγες δίπλα στα σύνορά μας». Όλος ο κόσμος θέλει να χαρίσει μια νησίδα με συγκεκριμένες συντεταγμένες στην Ελλάδα και ο Μηταράκης δεν θέλει! Νο Mans Land! Δεν ανήκει σε κανέναν.

Εν τέλει με κάποιον μαγικό τρόπο οι πρόσφυγες βρήκαν μια φουσκωτή βάρκα και έκαναν πολλαπλές διαδρομές για να περάσουν όλοι απέναντι. Με ένα πρόβλημα: Δεν θα μπορούσαν να είναι διασώστες αυτοί που έδωσαν την βάρκα ή αυτό που οι δεξιούληδες αποκαλούν «δικαιωματιστές» μιας και έχουν αλλεργία στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ποτάμι φρουρείται στενά από κάμερες, θερμικές κάμερες, περιπολίες «σκλάβων», περιπολίες στρατιωτικών, περιπολίες εθνοφυλάκων και Συνοριακής Αστυνομίας, ελικόπτερα και drones. Μόνο στρατιωτικό ή στρατιωτικοποιημένο τμήμα από την Ελλάδα ή την Τουρκία, μπορούσε να προσεγγίσει ώστε να παράσχει την βάρκα -που δεν άφησε περιθώρια στους Δεν Ξέρω, Δεν Έχω Ίντερνετ, Δεν Έχω Σήμα- από το να συλλάβουν και να περιθάλψουν τους πρόσφυγες μόλις διέφυγαν από την ελληνική -που «δεν ήταν ελληνική»- νησίδα και πάτησαν τις όχθες του Ποταμού. Αυτές δεν είναι όμως ιστορίες που θα τις διηγόμαστε και θα γελάμε, είναι ιστορίες που ντροπιάζουν την χώρα και τους πολίτες της. Οι πολιτικοί της είναι συνηθισμένοι στην ντροπή, όπως φαίνεται από 2 σοβαρότατα σκάνδαλα το ένα πίσω από το άλλο (Υποκλοπές και Δολοφονίες Προσφύγων), που οι Βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν την ελάχιστη ανθρωπιά να παραιτηθούν καταγγέλοντας τα γεγονότα. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση: «Η Τουρκία εργαλειοποιεί το Προσφυγικό», όμως η Ελλάδα εργαλειοποιεί την εργαλειοποίηση του Προσφυγικού, αφαιρώντας περαιτέρω την ανθρώπινη υπόσταση των Προσφύγων. Είναι άνθρωποι όπως εμείς και εσείς. Δεν είναι εργαλεία.

Μια μικρή Υποσημείωση

Δεν αμφιβάλουμε σε καμία στιγμή πως οι τουρκικές αρχές οδήγησαν τους πρόσφυγες στο Ποτάμι. Δεν αμφιβάλουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο πως οι ελληνικές αρχές προέβησαν στην πρώτη παράνομη επαναπροώθηση μετά ληστείας, πνιγμών, δολοφονιών. Δεν αμφιβάλουμε πως οι πρόσφυγες κρατήθηκαν στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας και απειλήθηκαν πως θα οδηγηθούν στην Συρία (σ.σ. Οι 13 Σύροι είναι Κουρδικής καταγωγής). Δεν αμφιβάλουμε πως οι ελληνικές αρχές γνώριζαν από το πρώτο βήμα σε ελληνικό έδαφος (σ.σ. έπηξε το Ποτάμι με θερμικές κάμερες και drones), τα κανάλια γνώριζαν 32 ημέρες και σιωπούσαν. Σιωπούσαν μέχρι να ενεργοποιηθεί το non paper της Λίστας Πέτσα και τώρα θυμήθηκαν να ασχοληθούν με το ζήτημα. Ποτέ δεν έχουμε παρακολουθήσει τόσους πολύχρωμους παπαγάλους που 32 ημέρες δεν γνώριζαν να κρώζουν εν χορώ «Σε τουρκικό έδαφος! Κρα», «Τουρκική νησίδα. Ααααργκ», η τηλεόραση μεταμορφώθηκε σε...τροπικό νησί με τόσα παπαγαλάκια. Το αίμα της 5χρονης Μαρίας Α. και των υπόλοιπων τριώ προσφύγων μπορεί να είναι στα χέρια του Μηταράκη, του Θεοδωρικάκου και του Μητσοτάκη, όμως το αίμα κάθε επόμενου δολοφονημένου ή ανθρώπου που πέθανε αβοήθητος είναι και στα κανάλια της Λίστας Πέτσα που παραπληροφορούν τον λαό εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχετε ευθύνη! Τέλος, να πούμε το αυτονόητο: Όσοι ζητούν εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όλους, δεν είναι ανθέλληνες. Αυτοί που θέλουν το αντίθετο είναι ρατσιστές. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ