50 χρόνια. Γιατί φοβούνται την εξέγερση; (φωτορεπορτάζ)

Χιλιάδες κόσμου, χιλιάδες αστυνομικοί. Χιλιάδες αγωνίες. 

50 χρόνια. Γιατί φοβούνται την εξέγερση; (φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πορεία για την μνήμη της εξέγερσης, ήταν αλλιώς φέτος. Το μπλοκ του ΚΚΕ, όσο η μισή διαδήλωση αριθμητικά. Το μπλοκ των αναρχικών ζωντανό. Τα αριστερά μπλοκ εκεί. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγοι. Ο κόσμος πολύς. Και ένας αστυνομικός για τρεις διαδηλωτές.

Φέτος βγήκαμε για πολλούς λόγους στο δρόμο. Για το δίκαιο των αγώνων. Για την αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη. Για τις δολοφονίες της αστυνομίας. Για την επιθυμία μιας καλύτερης ζωής.

Το Πολυτεχνείο ζει. Και ας θέλουν να το ξεχάσουμε.

«Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε».

Χιλιάδες κόσμου, χιλιάδες αστυνομικοί. Χιλιάδες αγωνίες. Αυτή ήταν η πορεία για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα. Μισό αιώνα μετά την εξέγερση Νοέμβρη του '73 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία μια πολύ μεγάλη διαδήλωση ξεκίνησε από τις πύλες του ΕΜΠ πέρασε από τη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την αμερικάνικη πρεσβεία για να καταλήξει φέτος στην πρεσβεία του Ισραήλ. 

Δείτε την σε 30 φωτογραφίες.

Φωτορεπορτάζ: Σοφιανός Σαντατσόγλου

Φωτορεπορτάζ: Μαρία Γαλάτη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ