Ανασχηματισμός: Τρία καυτά υπουργεία σε τρεις αποδεδειγμένα ικανούς ή ανίκανους (;) να τελειώσουν τη δουλειά.

Πόσα σκουπίδια χωράει μια διορθωτική κίνηση; Όσα χρειάζονται για να είναι κάτι πιο βαθύ που τη λερώνει…

Ανασχηματισμός: Τρία καυτά υπουργεία σε τρεις αποδεδειγμένα ικανούς ή ανίκανους (;) να τελειώσουν τη δουλειά.
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» όπως βάφτισε η ΕΡΤ τον ανασχηματισμό έχουν πράγματι στόχο. Να αποτελειώσουν ότι έχει μείνει όρθιο. Σύντομα, μεθοδικά, απροκάλυπτα, φασιστικά.

Ο fast truck ανασχηματισμός της κυβέρνησης μπορεί να έχει ως αφορμή την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή του υπουργού, Γιάννη Οικονόμου και του υφυπουργού, Κώστα Κατσαφάδου αλλά είναι κάτι πιο βαθύ που τη λερώνει.

Ασφαλώς και είναι γελοία η αντιμετώπιση της κυβέρνησης για το πρόβλημα της οπαδικής βίας, αλλά τα έχουμε ξαναπεί δεν είναι θέμα υπουργού, αλλά επιθυμίας ρήξης με τα μεγάλα αφεντικά. Τις ΠΑΕ.

Οπότε η διαδοχή του ειδικού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά –5η κατά σειρά – στην πολιτική του σταδιοδρομία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Ανδρέα Νικολακόπουλο στη θέση του υφυπουργού έρχεται να κουμπώσει με τις παρακάτω δυο επιλογές. Η καταστολή –ειδικότητα- του «ανθρώπου με τη μάνικα» είναι απαραίτητη, όταν προηγείται ισοπέδωση.

«Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοΐδη»

  • Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν Υπουργός στο ίδιο υπουργείο το 2003. Σε μια επιχείρηση της αστυνομίας, σε ένα πάρτι μόνο για γκέι άντρες στο κλαμπ «Spices», σε μια περιοχή που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται ως γκέι γειτονιά, γίνονται 11 προσαγωγές που οδηγούν στη σύλληψη έξι ατόμων. Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων προσβολή δημόσιας αιδούς, διευκόλυνση ακολασίας, πορνογραφία ανηλίκων, ασέλγεια παρά φύση από κερδοσκοπία, άσεμνα δημοσιεύματα. Ακολουθούν έφοδοι σε σπίτια συλληφθέντων και δημόσια διαπόμπευσή τους σε εφημερίδες και εκπομπές, όπως της Τατιάνας Στεφανίδου. Και καταλήγουν στο τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός από τους συλληφθέντες στο κελί του.
  • Τον Μάιο του 2010, ο εν ενεργεία Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αξιοποιεί τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να διαρρέει τις δήθεν επικείμενες συλλήψεις των δραστών που ευθύνονται για τους θανάτους στη Μαρφίν, εργαλειοποιώντας τα θύματα και τις οικογένειές τους.
  • Το 2019 ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης που έχτισε την πολιτική του καριέρα πάνω στο βασανισμό και τη διαπόμπευση ανθρώπων δίνει διορία 15 ημερών για εκκένωση των καταλήψεων. Και ω! τι σύμπτωση αυτό συμβαίνει στις δύο κορυφαίες ημερολογιακές σημάνσεις των κοινωνικών κινημάτων, τη 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη.
  • Τον Αύγουστο του 2021 αποχωρώντας από το πόστο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνθηκε με συμπάθεια «προς τους νέους» που, όπως είπε, «με έκαναν αρνητικό σύνθημα». Το σύνθημα ήταν το «Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοΐδη».

Στο infovideo του 2020 το infowar θυμόταν το«πράσινο» παρελθόν του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση «των αδέξιων δεξιών», ενώ συλλέγουμε τα πεπραγμένα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2020, μαζί με τις απαντήσεις του στα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο Υγείας θα μπορούσε να είναι ένα σύντομο ανέκδοτο. Είναι όμως ο επόμενός μας εφιάλτης. Η Δημόσια Υγεία που απαξιώνεται συστηματικά, ώσπου να ξεπουληθεί ολοσχερώς περνάει και πάλι στα χέρια του χειροτέρου υπουργού της, εκείνου που κατεδάφισε την Δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας απολύοντας χιλιάδες γιατρούς του ΙΚΑ. Και ξεκίνησε τη διάλυση του ΕΣΥ.

Εκείνου που στις 13 Νοεμβρίου 2013 ούρλιαζε κατά το σύνηθες, ότι οι απολύσεις είναι δικές του αποφάσεις και δεν θέλει να του παίρνει τη δόξα η Τρόικα.

«Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές είναι αποφάσεις δικές μου! Μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν».

Μια ωραία πεταλούδα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου από υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας. Τα πήγε καλά στο προηγούμενο με κορυφαίες ερμηνείες από το βήμα της Βουλής όπως: «Δεν είναι πρόβλημα να περπατούν 2χλμ τα παιδιά για το σχολείο».

Αντί απάντησης για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Και διεκδίκησης βραβείου αστοχότερης ατάκας για το «Συλλογική ψυχική νόσος ο Αγώνας της Αριστεράς κατά την Δικτατορία». Όμως τίποτα δεν κατάφερε να επισκιάσει την εξωφρενική στιγμή της από το ίδιο βήμα, όταν έδωσε τα στοιχεία  της 12χρονης του Κολωνού, δημόσια και δεν άνοιξε ρουθούνι. Η πολιτικός αναλαμβάνει το πλέον μέγιστης σημασίας υπουργείο. Το Εργασίας. Χρειάζεται να εξηγήσω γιατί;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ